La Ruta del Pa i del blat forment és una ruta turística agroalimentària que permet conèixer el camí del blat forment (una varietat de blat autòcton del Lluçanès) del camp a la taula. Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i massa mare, pots realitzar la ruta del Pa. Pots fer la ruta sencera o per parts, es pot visitar una masia de pagès on es cultiva el blat, dos forns de pa on treballen amb el blat forment, i un obrador de cerveses artesanes acompanyats d’un tast. Tot a través dels seus protagonistes! On l’activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan.

Un recorregut gastronòmic per terres del Lluçanès que et permet entendre com es fa aquest aliment de manera tradicional. Els secrets es van desvetllant pas a pas, començant als camps de conreu i acabant a petits obradors amb forns de llenya, mostradors de marbre i la característica aroma del bon pa.

Recursos materials

Vídeos

.

.

.

.

.