Visita, espectacle i tast a Formatges de Lluçà
Diumenge 28 d’abril
L’activitat consta de:
-
11:00 h – Visita guiada a l’espai
-
11:45 h – Espectacle d’arts escèniques
-
12:30 h – Petit tast dels productes del projecte agroalimentari
.
.
.
Formatges de Lluçà – Lluçà
Es tracta d’una explotació ramadera de cabres i una petita formatgeria artesanal. Elaboren formatges de llet crua de la llet del propi ramat de cabres que pasturen diàriament a l’entorn de Lluçà. Controlen l’alimentació dels animals, el maneig, la munyida, el transport, i el procés i elaboració dels formatges garantint-ne la seva qualitat.
És un projecte integral d’elaboració d’un producte agroalimentari de qualitat, artesanal, natural i de proximitat. Apliquen una filosofia de producció ramadera i agroalimentària auto produïda, utilitzant els recursos disponibles que són gestionats de manera sostenible i autònoma. Es produeixen els farratges (alfals i trepadella) i cuiden els camps no tirant herbicides ni pesticides afavorint la biodiversitat de l’entorn.
La visita consisteix en conèixer l’explotació i ramat de cabres alpines de pastura de la mà del mateix productor que explica el funcionament de la granja i el conreu dels camps, l’alimentació, les eines de treball, el procés d’elaboració del formatge i la venda de producte.
La pedra de Fusta
Companyia de circ Eia
La Pedra de Fusta és una experiència transgeneracional que utilitza el llenguatge circense de l’equilibri, la confiança i l’humor per a assolir la trobada entre persones.
En un espai compartit les escenes se succeeixen, es transformen i es traslladen, gràcies a la col·laboració de totes.
Serà que la vida es tracta d’aprendre a fer ballar les pedres? I d’adonar-nos que, si compartim el pes, fins i tot les pedres poden ser lleugeres?
.
Productes ~ Tast
Elaboren formatge de llet crua de cabra de ramat de pastura amb diferents temps de maduració i acabats. Formatges de quallada làctica de curta maduració, amb geotricum i emmotllats artesanalment amb cullerot, formatges de quallada enzimàtica de maduració entre 2 i 5 mesos, així com un formatge d’untar que té l’origen a l’època medieval.
En finalitzar l’espectacle es farà un petit tast de formatges de llet crua de cabra elaborats a la formatgeria amb la llet del propi ramat. Productes de qualitat, artesanals i naturals de Lluçà.
On comprar els seus productes?
Venen els formatges a la mateixa formatgeria, en comerços de proximitat del Lluçanès, i a botigues especialitzades de Vic, Barcelona i Girona, sota el segell de Venda de Proximitat dels productes agroalimentaris: venda directa i circuit curt.
.
Més informació:
consorci@consorci.llucanes.cat
93 888 00 50