Presentació


Païssa és un cicle de 6 activitats agroculturals a diferents indrets del Lluçanès que combina visites guiades per conèixer espais agroalimentaris, espectacles d’arts escèniques i degustacions de productes de la terra a través de petits tasts de productes lactis, formatges, cerveses, embotits o cereals.

Una iniciativa inspiradora i atractiva que ens submergirà en el territori, la cultura i el producte local del Lluçanès. Diferents propostes culturals d’arts escèniques (circ, dansa, música i clown) s’integraran en espais no convencionals, vinculades a les activitats agroturístiques existents al territori: Ruta de la Llet i la Ruta del Pa i del blat forment, generant una simbiosi especial.

El cicle Païssa parteix de la idea que el substrat cultural del Lluçanès és molt viu i molt present a través de diferents iniciatives i que, per tant, és ja un tret identitari del territori. En aquesta línia, la proposta apostarà per propostes contemporànies que s’inspiren amb materials, espais i tradicions del món rural.

.

Cada activitat del cicle constarà de: 

11:00 h – Visita guiada a l’espai / Explicació dels projectes agroalimentaris

11:45 h – Espectacle d’arts escèniques 

12:30 h – Petit tast dels productes de cada projecte agroalimentari

.

Al Lluçanès, l’elaboració de productes agroalimentaris pren força amb iniciatives molt interessants i variades. Són petites explotacions ramaderes que s’integren al paisatge i apliquen i transmeten els coneixements tradicionals combinant les noves tecnologies de conreu i maneig dels animals. També tenim obradors que han trobat els seu camí per elaborar productes únics i restauradors que donen valor als productes locals incorporant-los a les seves cartes..

Més informació:

consorci@consorci.llucanes.cat
93 888 00 50

Comparticions