La Càtedra d’Innovació al Món Rural comença a crear els primers fruits. Aquest mes de maig es posen en marxa els premis a la Innovació en el Món Rural al Lluçanès. Es tracta d’uns premis específics per iniciatives innovadores en el Món Rural per contribuir a construir un relat de la realitat a pagès en positiu i dotar de noves oportunitat a les persones del territori.

La Càtedra d’innovació al Món Rural es crea amb la voluntat d’afrontar els reptes del món rural que són múltiples i variats. Reptes que cada vegada són més accentuats i més urgents de treballar per la supervivència del món rural i que s’han de plantejar de forma conjunta i transversal.

En aquest context, es convoquen els premis a la Innovació en el Món Rural al Lluçanès, dividits en dues categories diferents:

  • Premi a una iniciativa innovadora d’una persona o persones joves al món rural, dotat amb 5.000€.
  • Premi a una iniciativa innovadora d’una dona o dones al món rural, dotat en 5.000€.

Tal i com exposen les bases dels premis que podeu consultar aquí, les iniciatives poden ser en qualsevol àmbit d’actuació: educació, cultura, economia, social, salut, habitatge, tecnologia, alimentació, etc.

Totes les iniciatives guanyadores no només rebran el premi, sinó que es realitzarà un acompanyament per tal de potenciar el seu creixement i desenvolupament. Per fer-ho, des de la Càtedra s’estudiarà la millor manera d’acompanyar-les. Aquest serà d’entre un mínim de sis mesos i fins a un màxim d’un any.

El jurat valorarà positivament que, a més de ser iniciatives innovadores, col·laborin a: Contribuir a fer xarxa amb altres organitzacions del territori, contribuir a millorar la sostenibilitat del món rural, ajudar a frenar la despoblació i presentar idees innovadores inspiradores.

Com es poden presentar les candidatures?

Per presentar-se als premis cal emplenar el formulari d’inscripció que trobareu en aquest enllaç o a l’espai web https://www.llucanes.cat/catedra-mon-rural/.

La presentació de candidatures ja està oberta i la data límit de presentació és el dilluns 7 de juny.

Es preveu que entre el 14 i 28 de juny es reuneixi el jurat per decidir les iniciatives guanyadores. L’entrega de premis serà el 3 de juliol, en un acte que també servirà per presentar oficialment la Càtedra d’Innovació al Món Rural.

Per a qualsevol dubte o consulta, podeu contactar amb nosaltres escrivint un correu electrònic a catedrainnovaciomonrural@gmail.com amb l’assumpte “Premis Innovació Rural 2021”.

Les entitats que formen part i impulsen la Càtedra d’Innovació al Món Rural són: Universitat de Vic, Creacció, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ARCA, Xarxa de Custòdia del Territori i Consorci del Lluçanès.

Comparticions