Aquest dissabte 16 de juliol es va atorgar el premi a la Innovació rural al Lluçanès valorat en 5.000 euros a la cantautora Mar Pujol i al seu projecte ‘Llegendes Musicades’, un disc format per diverses llegendes musicades del territori que busca seguir generant un impacte cultural de primer nivell al Lluçanès.

Els diners del premi aniran destinats a pagar la gravació, producció, mescla i masterització de les cançons-llegenda. També es pagarien les col·laboracions amb altres artistes lluçaneses implicades. A més, es publicarien en format físic (CD) i digital (en plataformes com Spotify i Youtube) totes les cançons. Per últim s’inclou la contractació d’una persona encarregada de dirigir una teatralització de la representació de les llegendes en format directe.

El jurat va fer una menció especial a dos altres projectes que van obtenir una valoració molt alta: Blau, el planetari viatger de la Inés Dibarboure i Pei Iborra i Noir et Blanc de la Clara Bussoms.

A l’acte celebrat a Prats de Lluçanès hi van participar Ariadna Tremoleda, representant de la Càtedra del Món Rural, el director dels Serveis Territorials del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Josep Arderiu, l’alcalde de Prats,  Jordi Bruch, la regidora de l’ajuntament de Prats, Montserrat Juvanteny i el director tècnic del Consorci del Lluçanès, Xavier Barniol.

Per últim es van felicitat les 10 iniciatives presentades i es va animar a que continuïn treballant amb energia pel territori.

El premi a la Innovació Rural és una iniciativa impulsada per la Càtedra del Món Rural que compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

Comparticions