El calendari del Lluçanès 2020 s’ha realitzat amb la col·laboració de l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA, www.adeffa.cat) amb seu al centre Camadoca de Santa Maria de Merlès, per elaborar els continguts i la proposta d’activitats.

A través del calendari, que combina fotografia i il·lustració, es pretenen donar a conèixer alguns dels ecosistemes aquàtics continentals del Lluçanès. Es tracta d’espais de gran valor ecològic i social que sovint desconeixem i que poden incloure rius, rieres, torrents, fonts, zones humides, embassaments o pantans i basses. De la mà dels experts del Centre de Camadoca, cada últim dissabte de mes es programaran unes sortides ambientals a cada municipi per explorar l’ecosistema aquàtic proposat i donar a conèixer aquests espais.

A través de diferents activitats s’exploraran quines són les principals espècies de fauna i flora que s’hi poden trobar i es visualitzaran les seves majors problemàtiques ambientals. També s’aprendran les claus principals per a la seva conservació. Les dates de les activitats estan senyalades al calendari amb una gota d’aigua. Per participar a les activitats guiades es requerirà inscripció prèvia!

Podeu descarregar el CALENDARI DEL LLUÇANÈS 2020 en pdf

Comparticions