.

La sortida es portarà a terme a Sant Bartomeu del Grau, a la riera de les Llobateres. Per arribar al punt de sortida cal agafar el Camí de les Ferreres (que és la carretera que uneix el poble de Sant Bartomeu del Grau amb la C-62), i trencar al revolt de la Codina (Google Maps).

Ens trobarem tots al punt de trobada a les 10h indicat amb una P de pàrquing, on es podran deixar tots els cotxes i a continuació seguir tots junts caminant.

Riera de les Llobateres


Els recs, les rieres i el canvi climàtic

A prop de Sant Bartomeu del Grau hi neixen la riera de Sant Bartomeu i la riera de les Llobateres. Ambdues baixen pel sud fins a la confluència amb el Mèder. L’entorn de la riera de Llobateres es caracteritza per la seva vegetació abundant, amb punts d’interès geològic, com les balmes del molí de la Codina, formades per calcàries coral·lines. Està demostrat que el canvi climàtic provoca períodes de pluges més espaiats i més intensos, i per tant els episodis de riuades i sequeres extremes són cada cop més freqüents i afecten els rius i els torrents, però també les reserves dels aqüífers, ja que l’aigua s’aprofita i s’emmagatzema menys.


Activitat guiada

Sant Bartomeu del Grau
Dissabte 29 de febrer de 2020

inici Hora: 10h del matí
final Ubicació: Camí de les Ferreres, al revolt de la Codina. 

Geocalització Google Maps

Guia: ADEFFA Centre Camadoca
Assistència gratuïta

Material necessari:

  • Us recomanem portar calçat i roba d’abric
  • Mitjons gruixuts
  • Botes d’aigua aquells que en tinguin
  • Binocles

Hi haurà un petit avituallament

Inscripcions prèvies (places limitades):

FORMULARI D’INSCRIPCIONS 

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions