Embassament del rec del Molí del Vilar


La sortida es portarà a terme a Sant Agustí de Lluçanès, a l’embassament del rec del Molí del Vilar, prenent el trencant entre el punt quilomètric 10 i 11 de la carretera BP-4654 de Sant Agustí de Lluçanès a Alpens (Google Maps).

Ens trobarem tots al punt de trobada a les 10h indicat amb una P de pàrquing, on es podran deixar tots els cotxes i a continuació seguir tots junts caminant.

Embassament del rec del Molí del Vilar


Els sistemes d’estalvi i aprofitament d’aigua

El rec del Molí del Vilar neix sota la carena de les Heures, i segueix en direcció nord. Passa per la font de les Vinyes Grosses i més endavant, conjuntament amb el rec de les Mosqueres, es converteix en el pantà de Sant Agustí, construït l’any 1999. Es tracta d’una zona d’interès natural, amb vegetació de ribera i de bosc de mitjana muntanya. Les sequeres extremes són una de les causes principals d’extinció d’espècies d’alt valor biològic en molts rierols del nostre entorn. Un millor aprofitament de l’aigua podria ajudar a solucionar part d’aquest problema i hi ha diferents mesures que es poden portar a terme: aprofitament d’aigües grises, captació d’aigua de pluja, revisió de les conduccions i sistemes de captació o disseny d’entorns i jardins que recullin i estalviïn aigua.


Activitat guiada

Sant Agustí de Lluçanès
NOVA DATA:
Diumenge 9 de febrer de 2020

inici Hora: De 10h a 13h del matí
final Punt de trobada:   Google Maps
        BP-4654, punt quilomètric 10-11

Guia: ADEFFA Centre Camadoca
Assistència gratuïta amb inscripció prèvia

Al llarg de la sortida guiada es parlarà dels sistemes d’estalvi i aprofitament d’aigua, lligat també als efectes del canvi climàtic i les sequeres.

Estudiarem les característiques físico-químiques de l’aigua, la vegetació de ribera i els habitants del riu, sobretot els macroinvertebrats, i aprendrem a valorar la qualitat de l’hàbitat amb tots aquests paràmetres.  També treurem els paranys per a diferents espècies i mirarem les imatges enregistrades en càmeres de fototrampeig que s’hauran col·locat el dia anterior.

Material necessari:

  • Us recomanem portar calçat i roba d’abric
  • Botes d’aigua aquells que en tinguin
  • Binocles

Hi haurà un petit avituallament

Inscripcions prèvies (places limitades):

FORMULARI D’INSCRIPCIONS 

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions