Una quarantena de persones ja s’han compromès a custodiar el patrimoni natural del Sorreigs.

Dissabte, 19 de novembre 2022 una cinquantena de persones, ciutadans, col·lectius, administracions i empreses van participar a la jornada de signatura de l’Acord del Sorreigs, que es va celebrar a la Font de la Prada (Sant Boi de Lluçanès), per tal de declarar el compromís per preservar, ordenar i custodiar el patrimoni del Sorreigs.

La jornada va estar acompanyada per la colla de bastoners i grallers de Sant Bartomeu del Grau, que van amenitzar la jornada amb diferents balls, la presència de Guillem Roma que va interpretar la cançó “Un lloc”, i diferents productes locals del Lluçanès: les hamburgueses dels Aubracs del Sorreigs, el pa i la coca del Forn de Cal Pujals, el formatge de Formatges de Lluçà, la llonganissa de Can Salada i la cervesa artesana de Kibus.

Abans de la signatura de l’Acord del Sorreigs, diferents persones assistents a la jornada van llegir els seus 10 principis:

  1. Les diverses veus del territori i la seva comunitat seran legítimament escoltades en els processos de presa de decisions i de governança.
  2. Els interessos de la comunitat es valoraran per damunt dels interessos particulars o individuals.
  3. Conèixer l’estat de salut de la riera i de tota la conca com a aliats essencials pel futur de la comunitat.
  4. Analitzar els usos i necessitats d’aigua del territori i fomentar la gestió més eficient i responsable per tal de millorar-ne la salut i el cabal.
  5. Promoure la recuperació del mosaic agroforestal i la conservació i millora de la biodiversitat.
  6. Ordenar l’ús públic de l’espai natural i promoure actituds responsables per a la preservació conjunta.
  7. La informació de decàlegs, cartelleria i altres, reflexaran la veu de la gent del territori.
  8. Fomentar un model de turisme responsable, respectuós i que aporti valor al territori.
  9. Recuperar el vincle amb la riera, apropant infants, joves i adults a través d’activitats que fomentin el coneixement i respecte a l’entorn.
  10. L’ “Assemblea del Territori” vetllarà per la implementació de l’Acord del Sorreigs.

.

 

El procés ha comptat amb l’acompanyament del Consorci del Lluçanès i el suport de la Diputació de Barcelona.

Per a més informació: Sorreigs, una mirada de futur

.


.

Les persones interessades a adherir-se a l’Acord del Sorreigs que no van poder venir a la jornada del dissabte, ho poden fer digitalment a través del següent Enllaç: Adhesió a l’Acord del Sorreigs

.

Comparticions