Visita, espectacle i tast a El Quall

Divendres 19 de maig

L’activitat consta de: 

  • 11:00 h – Presentació del projecte de formatgeria col·lectiva i obrador comunitari

  • 11:45 h – Espectacle d’arts escèniques

  • 12:30 h – Petit tast dels productes del projecte agroalimentari

.

.

.

El Quall – Alpens

El Quall, la formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès, és un espai condicionat dins la nau de l’antiga SATI al municipi d’Alpens. Es tracta de la primera formatgeria compartida de Catalunya equipada per acollir projectes d’emprenedoria en el sector de la transformació i elaboració de productes lactis. També s’hi desenvolupen formacions especialitzades en el sector lacti. Les instal·lacions estan equipades per a poder fer tot tipus de transformació de la llet a excepció de gelats i mantegues.

El principal objectiu és que aquelles persones que vulguin emprendre en el sector lacti puguin testejar i fer les primeres elaboracions a l’obrador compartit abans de fer una inversió pel seu projecte propi.

L’activitat consistirà en una presentació del projecte de formatgeria compartida i dels projectes que han nascut i s’estan incubant en aquestes instal·lacions. 

Tubs del món

Xavi Lozano


Què vol dir instrument? I instrument musical?

Són preguntes que ens fa (i es fa) el potser-no-només-músic Xavi Lozano al seu espectacle “Tubs del món” tot bufant un bon grapat d’objectes quotidians que a les seves mans queden transformats en instruments musicals (de vent!).

I tot per a demostrar-nos, una vegada més, a nosaltres mateixos que la música és allà on decidim trobar-la

Enviat des del meu sabatòfon.

.

Productes ~ Tast

En aquest moment, hi ha 3 projectes incubant-se a l’obrador i dels quals en coneixerem els següents. En finalitzar l’espectacle, els dos projectes ens oferiran un petit tast i presentació dels seus productes d’elaboració pròpia. 

La Petita Ànima

La Petita Ànima és una formatgeria que neix a finals del 2022 al QUALL. És la culminació d’unes inquietuds personals i d’un canvi de rumb professional de l’Anna i el Mateu. Elaboren formatges i iogurts fets amb llet de vaca que compren a una petita granja familiar situada al Lluçanès. Aposten per la terra, el territori i els productes fets a mà.

La Petita Ànima elabora dos formatges semicurats de llet crua de vaca, un amb escorça florida natural i l’altre amb escorça rentada amb cervesa negra sense gluten. També elaboren un formatge de pasta tova amb llet pasteuritzada de vaca amb escorça de fong blanc. El seu iogurt és natural amb bífidus, poc àcid i lleuger al paladar.

On comprar els seus productes?

Es poden trobar els seus productes en diferents establiments i comerços locals del Lluçanès així com en les fires i mercats on participen.

La Cardiguera

La Formatgeria Cardiguera són la Joana i la Sara, dues apassionades pel món de la formatgeria artesana que han emprès un projecte des del 2023 al QUALL. Entre les dues s’ocupen de tot el procés, van a buscar  la llet de vaca i d’ovella a granges petites de la comarca i la tranformen al QUALL. 

Elaboren cinc tipus de formatge diferents: el formatge fresc, elaborat amb llet de vaca; una quallada làctica d’escorça florida elaborada amb llet crua de vaca i de petit format; un formatge semicurat d’escorça rentada elaborat amb llet crua de vaca.

Amb la llet d’ovella una quallada làctica d’escorça florida elaborada amb llet crua i un formatge semicurat amb escorça natural raspallada.

On comprar els seus productes?

Es poden trobar els seus productes en diferents establiments i comerços locals del Lluçanès així com en les fires i mercats on participen.


.

Més informació:

consorci@consorci.llucanes.cat
93 888 00 50

Comparticions