Coincidint amb l’arribada, aquest mes de juny, de les primeres festes majors del territori, Prats de Lluçanès i Perafita, arrenca la campanya de comunicació No et “liïs” que vol sensibilitzar i educar els joves sobre els riscos del consum excessiu d’alcohol i drogues en els espais d’oci nocturn.

Les activitats nocturnes, tot i oferir moments de diversió i socialització, sovint es troben lligades a comportaments de risc com el consum excessiu d’alcohol i drogues, la conducció sota els efectes de substàncies, i situacions de violència o assetjament. Aquest projecte té com a objectiu promoure un oci més segur i saludable. No et “liïs” busca empoderar els participants amb informació i recursos pràctics per prendre decisions informades i responsables, fomentant així una cultura de diversió conscient i segura.

La campanya gira al voltant de tres temàtiques:

  • Només sí és sí. Per una festa lliure i sense agressions.
  • Si beus, no et “liïs”. Si et passes s’acaba la festa.
  • Si condueixes, no et “liïs”. De vida no hi ha segona ronda.

Amb aquests tres missatges, s’han creat unes lones per ser penjades en els espais de festa, uns gots reutilitzables, uns cartells i uns fulletons.

També s’ha creat un material amb orientacions per a les famílies amb fills o filles que comencen a sortir per primeres vegades que podeu consultar aquí i, finalment, un espai a la web amb informacions i consells dirigits a les persones joves.

Comparticions