El total de nou escoles bressol del Lluçanès es preparen per un període de portes obertes per donar a conèixer els seus trets referencials a totes les famílies que, en un moment tan important com és l’escolarització dels fills/es a l’escola bressol on viuran els seus primers aprenentatges i experiències de socialització, vulguin conèixer-les de prop.

Totes elles: Escola bressol de Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra es caracteritzen per ser escoles petites però de gran qualitat, arrelades al municipi i viscudes com a part essencial del teixit educatiu i social del Lluçanès.

Parteixen d’uns equips educatius que treballen en qualitat pedagògica a les seves Escoles Bressol i que han creat projectes que posen l’infant al centre de l’activitat, com a principal protagonista del seu aprenentatge, respectant els seus processos i afavorint-los amb estratègies educatives innovadores. En alguns casos, aquestes Escoles Bressol són formades per equips molt petits amb l’afegit de tenir infants de diverses edats i, per tant, amb necessitats diferents, en un mateix espai, aprofitant les sinèrgies que aporta entre infants aquesta realitat del territori. Han sabut incorporar una mirada educativa de qualitat per superar els reptes amb propostes innovadores que contemplen sempre un aprenentatge significatiu i un vincle de respecte amb les famílies.

Les Escoles Bressol del Lluçanès estan molt connectades a l’entorn i al municipi, fomentant també la cohesió social territorial, entenent que conformen un recurs d’abast social i comunitari.

Les inscripcions per el curs 2021-22 s’obriran el mes de maig i es mantindrà la matrícula viva al llarg del curs.

Document en PDF

.

LLAR D’INFANTS EL CAUET
ALPENS
C/ de la Rectoria, 1

L’Escola Bressol “El Cauet” és un petit espai, càlid i acollidor, on procurem que els nens hi puguin créixer durant seus primers anys de vida sentint-s’hi  acompanyats i estimats. La nostra prioritat és el benestar de l’infant, atenent les seves necessitats bàsiques i de desenvolupament a través del joc, l’experimentació, l’art, els contes o la psicomotricitat.

El contacte amb l’entorn natural tant ric que té Alpens, és habitual. També té unes festes i tradicions molt arrelades, que des de l’escola bressol, vivim i gaudim intensament.

PORTES OBERTES: Des de l’escola bressol no es fa jornada de portes obertes com a tal ja que les famílies poden venir a informar-se i a visitar l’escola sempre que vulguin, avisant prèviament al telèfon 93 852 78 73 o enviant un correu electrònic a: a8071500@xtec.cat.

.
.

ESCOLA BRESSOL GAFARRONETS
SANTA EULÀLIA DE PUIG-ORIOL (LLUÇÀ)
Carrer Rourets, 1

Instagram: @escolabressolgafarronets

L’escola bressol Gafarronets és una escola rural d’un únic grup d’infants. El fet de ser una escola petita, fa que el tracte amb les famílies i l’entorn, tant a nivell natural com social, sigui molt proper i personalitzat. Tanmateix, donem molta importància a les necessitats bàsiques dels infants, respectant els ritmes individuals de cadascun. Pel que fa als materials, valorem que siguin de fusta, naturals i desestructurats, amb la finalitat que permetin desenvolupar lliurement el joc i el moviment dels infants.

La metodología de l’escola se centra en diferents referents com Pickler i Malaguzzi.

PORTES OBERTES: Des de l’escola bressol no es fa jornada de portes obertes com a tal ja que les famílies poden venir a informar-se i a visitar l’escola sempre que vulguin, avisant prèviament al telèfon 93 855 40 62 o enviant un correu electrònic a: a8074707@xtec.cat

.
.

ESCOLA BRESSOL ESTEL
OLOST
Avda. de l’esport s/n

Som una escola amb una capacitat per a 20 nens i nenes d’entre 4 mesos i 3 anys. La nostra filosofia és la d’acompanyar a cada infant en el seu creixement i evolució en aquesta fonamental etapa on el joc, la manipulació, l’experimentació, la comunicació….seran els eixos principals.

Som una peça més en la xarxa educativa de cada nen i nena així que treballem juntament amb altres peces que considerem claus: famílies, poble, entorn, cultura, etc….

PORTES OBERTES: Al ser una escola petita, única al poble i on la majoria de nens i nenes són d’Olost, no es dedica una jornada de portes obertes com a tal sinó que es dona la possibilitat de venir a conèixer l’escola concertant una cita prèvia al correu electrònic: estel.olost@gmail.com o al telèfon (whatsapp i/o trucada) 661559524

.
.

ESCOLA BRESSOL PETIT LLEVANT
ORISTÀ
Plaça Catalunya, s/n

 L’escola Bressol Petit Llevant és un espai per a infants de 1 a 3 anys i les seves famílies arrelat a poble d’Oristà i la Torre d’Oristà des de l’any 2016.

Un espai situat en un mòdul al pati de l’Escola Llevant  amb qui compartim el projecte educatiu i els òrgans representatius de totes les famílies del nostre centre educatiu. Una aula única entesa com a espai educatiu i acollidor on nens i nenes poden explorar, crear, trobar-se amb altres infants i adults , jugar i actuar en llibertat.

Amb la mirada en l’infant com a protagonista del seu procés d’aprenentatge i desenvolupament global , l’equip de mestres els acompanya de manera respectuosa atenent les seves necessitats bàsiques d’higiene, alimentació, repòs i descans ,joc i relació.

Entendre i donar valor a la vida quotidiana com a eix vertebrador de la vida a l’escola bressol ens defineix .

PORTES OBERTES: Podeu contactar amb l’escola a través del correu electrònic: a8022549@xtec.cat o al telèfon 93 812 80 36 i venir-la a visitar quan vulgueu.

.
.

ESCOLA BRESSOL LA PITOTA
PRATS DE LLUÇANÈS
Avinguda Pau Casals, 47

Twitter: @LaPitotaEB

El model pedagògic de la nostra escola se centra en l’infant: és actiu, participatiu, relacional, constructivista, afectiu i basat en la pedagogia de l’escolta activa. Les propostes que es plantegen a l’escola es basen en promoure la curiositat i la creativitat, l’experimentació, la  manipulació i la comunicació.

El projecte d’escola que es promou parteix de l’infant com a protagonista del  seu aprenentatge.  El concepte clau amb que treballa l’escola és el  respecte per l’autonomia i la llibertat d’elecció des d’un enfocament basat en les escoles Reggio Emilia.

PORTES OBERTES: Dissabte 24 d’abril de 9h a 14h. Davant la situació actual adaptem la jornada de la següent manera: La visita a l’escola es realitzarà en petits grups de 6 integrants (dos participants per família i sense la companyia d’infants) i tindrà durada aproximada d’una hora. Per tal de facilitar l’organització només es podrà accedir a la jornada amb inscripció prèvia, trucant al telèfon 938 56 06 26 o enviant un correu electrònic a lapitota@pratsdellucanes.cat

.
.

LLAR D’INFANTS PETIT HEUROM
PERAFITA
Carretera Vella, s/n

Al Petit Heurom ens basem en la importància que té l’educació ja en edats primerenques. Les activitats quotidianes juntament amb propostes diàries que despertin la curiositat, la imaginació i el desenvolupament holístic són la nostra prioritat.

Partim de l’infant com a protagonista del seu desenvolupament i aprenentatge, fomentant la seva autonomia, curiositat i la capacitat d’escollir.

El nostre projecte educatiu es fonamenta en cinc pilars fonamentals: L’acompanyament emocional, el joc lliure i l’experimentació, els espais i ambients, la vida quotidiana i la relació amb les famílies i l’entorn.

PORTES OBERTES: Degut a l’actual situació epidemiològica, les portes obertes es realitzaran amb cita prèvia trucant al telèfon 618 568 117 o enviant un correu electrònic a: a8071974@xtec.cat .Per més informació podeu visitar: http://www.perafita.cat/el-municipi/guia-del-municipi/equipaments/llar-dinfants-petit-heurom.html

.
.

LLAR D’INFANTS MUNICIPAL EL PATUFET
SANT BARTOMEU DEL GRAU
Carrer de Ponent, s/n

El Patufet oferim un context educatiu obert, acollidor i estable.

Per això donem molta importància:  El concepte d’infant com a protagonista del seu aprenentatge. Proporcionar espais i materials adequats al moment evolutiu de cada infant. Oferir propostes i materials que convidin a conèixer el món que ens envolta tot potenciant l’experimentació, l’expressió, la creativitat i la imaginació. Fomentar els hàbits i rutines de la vida quotidiana. Gaudir de la natura i  establir una relació de confiança amb les famílies.

PORTES OBERTES: Dissabte 8 de maig de les 10h a les 12h. Es realitzaran en grups de 6 persones respectant totes les mesures de seguretat i fent una visita de 20 minuts aproximadament. Per assistir-hi cal reservar cita prèvia trucant al 93 888 92 71 o enviant correu a a8055361@xtec.cat.

.
.

ESCOLA BRESSOL EL CARGOL
SANT BOI DE LLUÇANÈS
Carrer Sant Roc s/n

Instagram: @elcargolescolabressol

El Cargol és una escola bressol rural àmplia, acollidora i molt propera.

Amb una mirada oberta a l’infant capaç i la baixa ràtio d’alumnes ens permet un acompanyament únic i personal, responent a les necessitats i ritmes de cada alumne/a.

La pedagogia de l’escola centrada en l’infant, es basa en el respecte per els moments de la vida quotidiana i en l’organització de diferents espais en els quals el motor d’acció i d’aprenentatge són els propis interessos i motivacions del propi infant.

L’accés directe a la natura i al poble ens permet vivències reals i significatives i nodrir-nos de manera directa d’aquest privilegi.

La nostra realitat també ens permet gaudir i créixer  juntament amb les famílies amb les quals vivim un estret vincle projectant i teixint junts la nostra escola.

PORTES OBERTES DISSABTE  13 MARÇ DE 10h A 13h i també concretant qualsevol dia i hora al telèfon 679289799 / 938527046.

.
.

LLAR D’INFANTS ELS PETITS ROURES
SANT FELIU SASSERRA
Plaça Major, 1

La llar d’infants Els Petits Roures té una capacitat per atendre fins a 15 infants. Atenem a infants des de que caminen fins als tres anys. Des de l’escola pretenem oferir la possibilitat que els infants desenvolupin la capacitat de descobrir i aprendre d’una manera directa des del seu entorn mes proper, sempre des d’una visió constructivista, on l’infant sigui el subjecte del seu propi aprenentatge.

PORTES OBERTES: Des de l’escola bressol no es fa jornada de portes obertes com a tal ja que les famílies poden venir a informar-se i a visitar l’escola sempre que vulguin, avisant prèviament al telèfon 93 881 90 11 o enviant un correu electrònic a: a8059743@xtec.cat

Comparticions