Cicle de concerts en espais patrimonials del Lluçanès

Dani Pérez Trio


Diumenge 8 de novembre 
17.30h de la tarda
Nucli de Sant Martí d’Albars

Amb en David Mengual al contrabaix i en David Xirgu a la batería com companys de viatge, vaig començar aquest periple musical ara fa uns anys. Des d’aleshores ens hem anat trobant en múltiples ocasions i en diferents aventures artístiques, gairebé sempre, no exemptes de risc. Aquesta història en comú ens fa més còmplices en cada nova etapa. Més intuïtius, transcendint les formalitats.

En aquesta nova expedició estem experimentant amb un nou catàleg de temes propis, que en la seva declaració primigènia aporten claror i sintaxi, i en la interpretació, un nou viatge experiencial amb cada nou “count off”. 

Dani Pérez – guitarra i composició

David Mengual – contrabaix

David Xirgu – Bateria


Espai Patrimonial


Nucli de Sant Martí d’Albars

El nucli de Sant Martí d’Albars està situat prop de la riera Gavarresa. És el nucli històric més antic del municipi on es bastia la primitiva església documentada l’any 905 en l’acta de consagració de l’església de Santa Maria de Lluçà. Actualment, està format per l’església parroquial actual d’estil barroc- neoclàssic, la rectoria, la Torre del Baró, cal Vilardell i cal Petit. Al nucli també hi ha tres cases més: Cal Sallés, Cal Baciver (que havia estat una botiga, l’última que va funcionar a Sant Martí d’Albars) i cal Campaner, dues cases adossades situades a l’entrada del nucli.

A uns metres de cal Campaner i cal Baciver s’hi ubiquen les antigues escoles de Sant Martí, un edifici modern que actualment s’està condicionant com a local públic. Prop del nucli hi passava l’antic camí ral que provenia d’Olost, travessava la Gavarresa pel pont Medieval i es dirigia a l’oest passant pel nord del nucli de Beulaigua, on s’hi troba un tram ascendent del camí empedrat, l’antic Camí de la Cendra.

Curiositat: Tradicionalment, el topònim reflectit al llarg de la documentació s’alterna entre dues formes: Sant Martí del Bas i Sant Martí d’Albars, tot i que fins a mitjans del segle XI coexistí amb un altre nom, “Medians”, que significaria terreny intermedi entre dues aigües, doncs Sant Martí d’Albars es troba situat entre la riera Gavarresa i la riera Lluçanès. 

Sant Martí d’Albars (nucli de l’església)

Veure ubicació


Productes Locals


L’associació de productors i elaboradors locals del Lluçanès, Lluçanès a Taula es farà càrrec del lot de productes locals que se sortejarà a cada un dels concerts.

Una bona oportunitat per a descobrir tots els productors que formen part de l’associació i per a consumir producte local i de proximitat.


Compra entrades

.

Programació 2020

.

Shares