Al llarg de tota la setmana del 8 de març, les regidories d’Igualtat dels diversos municipis del Lluçanès han organitzat un gran número de propostes per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Així, el 8-M s’ha celebrat a les diferents poblacions amb representacions de teatre, petits concerts, xerrades, tallers, sopars i dinars de dones, presentacions i activitats per a totes les edats que han comptat amb una bona acollida per part dels veïns i veïnes d’arreu del Lluçanès. D’altra banda, molts dels ajuntaments van fer una encesa de llums liles i, a part de la lectura del manifest, van penjar una pancarta reivindicativa a la façana del consistori. Finalment destacar la participació de les persones grans de molts municipis que al llarg de la setmana van portar a terme tallers de commemoració del 8-M a través dels grups d’envelliment actiu.

Enguany, la campanya conjunta del 8-M al Lluçanès s’ha centrat en un reconeixement a tot el col·lectiu de dones pageses reivindicant el paper de dotze dones del territori, una de cada municipi. Les històries de les dones homenatjades es poden consultar a en aquest enllaç.

A hores d’ara encara queda un acte destacat organitzat pel Consorci del Lluçanès i que tindrà lloc el proper dijous 21 de març a Olost: Sensibilització i reflexió entorn de les cures: treballs de cures, usos del temps i corresponsabilitat. Es tracta d’un taller introductori, adreçat a tota la ciutadania, per reflexionar sobre els diferents tipus de treball, el treball de cures i les desigualtats actuals en el temps dedicat a les cures. La sessió anirà a càrrec de l’entitat La Guspira i les persones interessades poden fer la seva inscripció en aquest enllaç.

A continuació es mostren fotografies dels actes més destacats als municipis.

Comparticions