Ja ha engegat el curs 2022-2023 i a les escoles del Lluçanès l’han començat amb una nova agenda sobre la taula. Enguany s’han implementat una sèrie de canvis en els materials per fer-les més sostenibles i contribuir a una major conscienciació ambiental. A més, l’eix temàtic que tracta l’agenda i acompanyarà els infants al llarg del curs és precisament la sostenibilitat, lligat als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

El Consorci del Lluçanès i el Centre de Recursos Pedagògics han apostat per revisar i reformular el format i els materials de les agendes. D’aquesta manera doncs s’ha reduït el plàstic (substituint la portada de plàstic a cartró), s’ha utilitzat paper eco, s’ha imprès a una sola tinta i s’ha fet d’una mida una mica més petita que els altres anys. També com a novetat s’ha inclòs un marcador de pàgina que l’alumnat haurà de cuidar per reutilitzar-lo el curs següent.

Pel que fa a la temàtica, justament tracta de la sostenibilitat a partir de 3 grans blocs que corresponen als tres trimestres escolars: primer trimestre “El reciclatge i els residus”; segon trimestre “L’estalvi energètic” i tercer trimestre “La conservació de l’entorn”. Els continguts estan treballats en forma de repte, que l’alumnat tindrà la missió d’assolir per ser més sostenible. En tots els temes es relaciona amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Com a novetat, també s’ha editat l’agenda en format pdf amb enllaços a materials que poden servir de guia i d’ampliació de continguts per als equips docents de les escoles i s’ha fet arribar un exemplar del joc de taula “Recicla bé al Lluçanès”, una iniciativa de l’àrea de Turisme i patrimoni del Consorci del Lluçanès per fomentar un millor reciclatge entre els turistes i visitants del Lluçanès.

Finalment, cada mes es compartirà a tota la població mitjançant les xarxes socials del Consorci del Lluçanès, quin és el repte que es treballa a les escoles, a fi de contribuir a una major conscienciació ambiental a tota la ciutadania del Lluçanès.

Comparticions