El Consorci del Lluçanès, amb el suport de Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, ha editat el Decàleg de l’hort amb baix consum d’aigua amb l’objectiu de difondre diferents propostes i tècniques per minimitzar l’ús de l’aigua en els horts. 

El decàleg, inclòs en el projecte Gralla (Grana i llavor), que promou i dinamitza la preservació de les varietats locals del Lluçanès, recull consells per l’estalvi en el sistemes de reg, el tractament del sòl i els cultius, així com alguns consells de bones pràctiques hortícoles. Seguint l’estudi de varietats locals del Lluçanès, també se’n destaquen algunes de les més rellevants.

Actualment, el projecte Gralla es consolida gràcies al treball i a la implicació de les diverses escoles del territori. Des del Consorci del Lluçanès, es dona suport als projectes d’hort escolar i s’incentiva a treballar de forma coordinada a través del projecte concret de cada centre.

Aquest decàleg s’ha realitzat conjuntament amb l’Associació Era que, a més, durant el curs escolar 2022-23 ha realitzat actuacions a 4 escoles del Lluçanès: Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès, Heurom de Perafita, Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-oriol i La Forja d’Alpens. En aquest enllaç es pot descarregar el resum de les actuacions

Podeu consultar el Decàleg de l’hort amb baix consum d’aigua així com altres materials com el Calendari de l’hort al Lluçanès.

 

 

Comparticions