Enguany, el concurs ha comptat amb més participació que a la primera edició i, en total, ha aplegat 25 participants tant del Lluçanès i d’altres punts de Catalunya.

En el marc de la Fira de l’Hostal del Vilar 2023, el Consorci del Lluçanès, amb el suport de Xarxa Productes de la Terra i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès, Cal Siller i l’organització de la Fira, ha organitzat aquest dijous 28 de setembre el segon Concurs de ratafia artesana del Lluçanès. 

El jurat, format pel pastisser guanyador del VIII World Chocolate Masters, Lluc Crusellas, el periodista de TV3 i la Rella, Ferran Vila, i els restauradors del Lluçanès Ramon Riera (Cal Baumer) i Joan Enric Brià (Fonda d’Alpens), ha valorat aspectes com el color i la densitat, l’olfacte i el gust.

La deliberació final del jurat, resultat de la mitjana de les diverses puntuacions, ha atorgat el reconeixement a la millor ratafia a David Amblàs “Mosto”. El premi que s’ha endut el guanyador ha estat un lot de productes locals de l’associació Lluçanès a Taula.

Un cop conegudes les ratafies premiades, els assistents han tingut l’oportunitat de degustar totes les ratafies participants.

La classificació completa del concurs es pot consultar en aquest enllaç.

Comparticions