Aquest diumenge dia 9 de febrer es va donar el tret de sortida a la primera de les activitats ambientals que es portaran a terme al llarg de l’any en el marc del calendari 2020 del Lluçanès. 

Una quarantena d’assistents van participar a la visita a l’embassament del molí del Vilar a Sant Agustí del Lluçanès on es va abordar la temàtica sobre la importància dels sistemes d’estalvi i aprofitament d’aigua. Els professionals d’ADEFFA (Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora) van conduir el conjunt de la sortida que es va acompanyar d’un esmorzar de benvinguda amb torrades al foc, coca i fuet per part de l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès. 

En primer lloc, es va fer un repàs general de l’hàbitat, esmentant les principals espècies de fauna i flora que s’hi podien trobar. Seguidament, els participants van poder observar les estacions de captura que els membres d’ADEFFA van ubicar per a observar els animals aquàtics. En aquest cas, es van poder detectar vàries espècies de macroinvertebrats, algunes d’elles molt singulars, com a indicadores de la bona qualitat de l’aigua.

També es van observar estadis larvaris aquàtics d’espècies com la salamandra o la libèl·lula. A continuació, i per finalitzar la sortida, es va caracteritzar la qualitat físico-química de l’aigua efectuant analítiques de pH, duresa, nitrits, nitrats i fosfats. El conjunt de la informació es tractarà i recollirà informàticament i els participants que s’animin a assistir a totes les sortides podran fer un seguiment exhaustiu dels resultats obtinguts. 

La propera sortida serà el 29 de febrer a la Riera de les Llobateres de Sant Bartomeu del Grau. Podeu fer la vostra inscripció a: https://www.llucanes.cat/calendari-2020/ 

 

Comparticions