Vida aquàtica


Al Lluçanès trobem rieres i recs que formen algunes zones humides d’una mida modesta però molt importants per a la biodiversitat, i que actuen com a refugi durant els mesos més secs. La vida en aquests ecosistemes és molt variada, amb algues, plantes aquàtiques o de ribera, éssers microscòpics, invertebrats d’aigua dolça i espècies de vertebrats de gran importància, entre ells la llúdriga, diversos peixos, les serps d’aigua, i unes quantes espècies d’ocells. Es tracta d’hàbitats molt fràgils, en què petites alteracions poden provocar una pèrdua significativa, i que al Lluçanès a més tenen cabals i nivells d’aigua molt dependents de la pluviometria.


A l’Observatori Ciutadà de la Biodiversitat del Lluçanès (OCB) hi ha registrades …

●     20 espècies de peixos

●     + de 100 espècies d’algues i éssers microscòpics d’aigua dolça


Activitat: Vida aquàtica. Activitat per conèixer la fauna
i la flora de la riera del Sorreigs

Data: Dissabte 25 de febrer (posposat)

Data: Dissabte 18 de març

Horari: 10h a 13h
Preu: 0€ (subvencionat)
A càrrec de: ADEFFA
Places limitades: 50

A través de diferents activitats dinamitzades per l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona (ADEFFA) investigarem la fauna de l’ecosistema fluvial, la qualitat de la vegetació de ribera i les característiques físico químiques de l’aigua, també estudiarem la fauna de l’entorn a través de càmeres de foto trampeig.

* Qui en tingui, pot portar botes d’aigua altes. Caldrà anar abrigats i ben calçats.

S’informarà d’un lloc de trobada previ per poder agrupar cotxes, ja que l’indret de l’activitat no disposa de gaires zones per aparcar.

És imprescindible la inscripció prèvia per realitzar l’activitat. Places limitades:

.

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Aquesta és una activitat alineada amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible:

ODS 15: Vida d’ecosistemes terrestres. Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, aturar la pèrdua de la biodiversitat.

.

Comparticions