Orquídies
Les orquídies són la família botànica més extensa en nombre d’espècies, amb més de 25.000. A Catalunya hi ha unes 80 espècies d’orquídies autòctones o silvestres. Són petites i delicades, i ocupen hàbitats molt específics: prats, clarianes de bosc o molleres. La majoria floreixen a la primavera, i en general són productores de nèctar, com a recompensa als seus pol·linitzadors. Distribueixen les seves llavors (nombroses i molt petites) amb el vent i creixen als marges dels corriols amb infinitat de colors i formes espectaculars. Són molt vulnerables a les alteracions del seu hàbitat i per això és necessari protegir l’entorn.
A l’Observatori Ciutadà de la Biodiversitat del Lluçanès (OCB) hi ha registrades …
- 41 espècies d’orquídies
Activitat: Sortida de descoberta d’orquídies silvestres
Data: Diumenge 21 de maig
Horari: 9h a 12h
Preu: 0€ (subvencionat)
A càrrec de: Pere Espinet i Xavier Sanjuan (membres del GOC – Grup Orquidològic de Catalunya)
Places limitades: 25
Pere Espinet i Xavier Sanjuan (membres del GOC – Grup Orquidològic de Catalunya) ens introduiran al món de les orquídies silvestres a través d’un petit recorregut on podrem observar i aprendre sobre algunes de les orquídies del territori, al voltant de Prats de Lluçanès.
* És interessant poder portar guies d’orquídies
És imprescindible la inscripció prèvia per realitzar l’activitat. Places limitades:
.
Per a més informació:
Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat
Per a saber-ne més …
El GOC, Grup Orquidològic de Catalunya, és un grup de treball de la ICHN, Institució Catalana d’Història Natural que, al seu torn, és una filial de l’IEC, Institut d’Estudis Catalans. Una associació de caire científic i sense ànim de lucre que té per finalitat promoure l’estudi i la conservació dels diferents components del medi natural i difondre’n els coneixements obtinguts.
Làmines d’identificació d’orquídies
Informació i Material didàctic: retallables d’orquídies en format PDF
Aquesta és una activitat alineada amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible:
ODS 15: Vida d’ecosistemes terrestres. Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, aturar la pèrdua de la biodiversitat.