LLEGENDA:

EL FOLLET DEL VILAR


Fa temps, un follet es va apoderar del Vilar i es va convertir en el malson dels seus habitants, sobretot de les criades. Cada nit entrava pel forat del pany, per sota de les portes, per les escletxes de les finestres o per qualsevol espirall per comprovar que tota la casa estigués neta, endreçada, polida, i que no s’hi malgastés el menjar. Si no ho trobava bé, el follet tot ho removia i feina molt enrenou, sense deixar dormir a ningú. Per fer fugir el follet van provar d’escampar mill per terra, ja que és sabut que, amb afany d’estalvi, els follets es posen a recollir-lo gra a gra, però que a mesura que el van recollint els torna a caure i acaben enutjats i marxen. Desesperats en veure que no se n’anava, els habitants del Vilar van decidir abandonar la masia i anar a viure a un altre casal, però amb el trasllat no van aconseguir desempallegar-se del follet i finalment van optar per tornar al Vilar.


AADD, El Lluçanès màgic. Recull de llegendes i rondalles del Lluçanès. Valls, Cossetània Edicions i Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès, 1998.

Activitat:

Data: Dissabte 26 de març

SORTIDA DE RECOL·LECCIÓ DE PLANTES MEDICINALS I TALLER D’ELABORACIÓ DE REMEIS CASOLANS

DATA: Dissabte 26 de març de 2022
Horari: 16h – 18h
Lloc de Trobada: La Cirera  – https://g.page/casa-rural-la-cirera?share
A càrrec de: Isabel Iborra

Cal que els participants portin 1 pot de vidre tapat amb oli, 1 pot de vidre tapat amb alcohol + una bossa de roba o paper.
Se seguiran les mesures COVID vigents

Formulari d’inscripcions:  https://forms.gle/sidwwP8PFVVRmfSC7

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions