Apunt històric


L’auge de l’activitat transhumant, sobretot durant el segle XVIII, va originar una de les fires ramaderes més importants de Catalunya: la Fira de l’Hostal del Vilar. S’hi aplegaven les grans ramades transhumants de bestiar de llana procedents de les altes pastures del Pirineu, de retorn cap als seus llocs d’origen. Pagesos, pastors i tractants de bestiar mercadejaven amb el bestiar, i feien tractes d’herbes i pastura.

Altres llocs d’interès


Santuari de la Mare de Déu dels Munts
Sant Genís del Pi
Fita ramadera de l’Alou

+ informació: www.turisme.llucanes.cat

Església de Sant Agustí


D’origen preromànic, es va refer al segle XI i s’ha ampliat en diverses etapes en els segles XVI i XVIII tot annexionant capelles laterals. Conserva el campanar originàriament d’espadanya modificat, que actualment mostra una planta quadrada i un teulat piramidal. A la façana principal destaca el portal d’accés amb brancals i llinda de pedra treballada, emmarcat amb una motllura que el ressegueix. A la llinda presenta un motiu esculturat, IHS, amb una creu i la data de 1731. La porta, de fusta, està decorada amb una bonica ferramenta.


Activitat cultural

Data: Dissabte 25 de setembre

  • Assistència gratuïta
  • És imprescindible la inscripció prèvia per realitzar l’activitat
  • Places limitades: 25
  • Guia: Dani Font (Coordinador del Departament de Patrimoni Cultural del Bisbat de Vic) amb la col·laboració del Bisbat de Vic – Cases d’Oliba
  • Cal seguir les mesures de seguretat COVID: mans netes, mascareta, distància de seguretat

Clica aquí per fer la INSCRIPCIÓ

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions