Apunt històric


Durant el segle XVIII, coincidint amb l’augment demogràfic, el poble creix i es desenvolupa a banda i banda del camí ramader de Llevant –avui en dia el carrer Vell–, que era utilitzat antigament per traslladar els ramats de les pastures del Vallès a les del Ripollès, passant per l’altiplà del Lluçanès en direcció a Castellar de N’Hug.

Altres llocs d’interès


Font de Plaça
Església Vella
Mirador del Roc Llarg

+ informació: www.turisme.llucanes.cat

Església de Sant Bartomeu


Edifici de grans dimensions, espaiós, d’estil barroc neoclàssic, va ser construït entre els anys 1780 i 1787, sota la direcció dels germans Font, mestres de cases de Manlleu. El campanar, on s’hi conserven dues magnífiques campanes –la Bartomeua i la Maria–, és de base quadrada i cos superior vuitavat. En destaca la rica decoració de la façana principal: un gran portal d’arc rebaixat emmarcat amb pedra motllurada i falses pilastres adossades, un entaulament motllurat i una fornícula decorada que conserva el sant. Sobre la porta principal hi ha la inscripció “1780”.


Activitat cultural

Data: Dissabte 27 de març

Degut a les restriccions derivades de la pandèmia COVID19, l’activitat cultural a Sant Bartomeu del Grau es transformarà en una activitat online a través de les stories de l’instagram de @llucanesturisme el mateix dissabte 27 de març

Quiz Sant Bartomeu del Grau
Respostes Quiz

També podeu descarregar el material didàctic i activitats per a famílies de Sant Bartomeu del Grau (PDF)

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions