Apunt històric


El segle XVII destaca per ser una època d’enfrontaments entre dos bàndols de la noblesa catalana: els nyerros i els cadells. Perot Rocaguinarda, nascut a Oristà i important cabdill nyerro, va ser el bandoler més famós del Lluçanès i un dels més coneguts arreu de Catalunya.

Altres llocs d’interès


Sant Sebastià
Santa Maria de la Torre
La ramada encantada
Puig Ciutat

+ informació: www.turisme.llucanes.cat

Església de Sant Andreu d’Oristà


Edifici robust, de considerables dimensions i sense gaires obertures a la façana, és una església d’estil neoclàssic construïda entre els anys 1775 i 1790 sobre l’antiga església romànica. En destaca el portal d’accés d’arc de mig punt emmarcat amb pedra motllurada coronat per un arquitrau sustentat per dues mènsules decorades amb motius florals i geomètrics. Coronant la teulada de l’església hi ha un gran campanar de torre, curt i de planta quadrada amb teulada piramidal de quatre vents. L’interior presenta un espai ampli, de tres naus dividides entre elles per arcuacions d’intenció gòtica. Conserva una petita joia del romànic del Lluçanès: la cripta-tribuna romànica.


Activitat cultural

Data: Dissabte 30 de gener

Degut a les restriccions de mobilitat derivades de la pandèmia COVID19, l’activitat cultural a Oristà es transformarà en una activitat online a través de les story de l’instagram de @llucanesturisme el mateix dissabte 30 de gener. 

Quiz Oristà

Quiz Oristà (respostes)

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Comparticions