Bassa de Bassés


Les basses i la seva funció

La bassa de Bassés està situada a prop del nucli de Perafita i s’hi arriba a través del camí que connecta amb la Blava. Es tracta d’un petit embassament situat a uns 200 metres de la casa que li dona el nom, Bassés, documentada de l’any 1292. Les basses són punts on es poden observar una gran diversitat d’espècies, cal acostar-s’hi en silenci i podrem veure-hi ànecs, bernats, fins i tot algun blauet, libèl·lules i altres insectes i una gran varietat d’amfibis. Les plantes aquàtiques de la vora també esdevenen un lloc on les libèl·lules emergeixen i els ocells s’hi refugien i crien. És fonamental que no s’alliberi ni es capturi cap animal a les basses i a la natura en general.


Activitat guiada – Perafita
Dissabte 26 de setembre de 2020

Hora: De 10h a 13h

Punt de trobada: Cementiri de Perafita (enllaç Google Maps)

Guia: ADEFFA Centre Camadoca
Assistència gratuïta

L’activitat es realitzarà a l’aire lliure. Es realitzarà una petita caminada des del lloc de trobada fins al punt d’activitat

És imprescindible la inscripció prèvia per realitzar l’activitat 

Mesures que cal adoptar:

  • Cal rentar-se les mans amb sabó abans d’assistir a l’activitat. De totes maneres es comptarà amb gel hidroalcohòlic desinfectant.
  • Cal mantenir la distància de 2m entre participants
  • Cal portar mascareta
  • Us recomanem portar calçat per aigua, binocles, guies naturalistes (fauna i flora), roba i calçat adequat, així com aigua i menjar (si ho creieu necessari)
  • No es permet portar animals de companyia a l’activitat

Inscripcions prèvies (50 places limitades):

FORMULARI D’INSCRIPCIONS

Per a més informació: 

Consorci del Lluçanès – T. 93 888 00 50


Comparticions