Per conèixer millor el Trencalòs


Dimensions: 105 – 125 cm

Hàbitat:  Cria en cavitats en zones de muntanya, des de cotes relativament baixes fins a indrets enlairats, freds i obacs, a més de 2.000m dels Pirineus i Prepirineus. Viu en sistemes muntanyosos del sud d’Europa, nord d’Àfrica i algunes illes mediterrànies.

Escolteu el seu cant:


Trencalòs


El trencalòs (Gypaetus barbatus) és un ocell molt gran amb una envergadura d’ales que pot superar els dos metres i mig. És de la família dels voltors i està especialitzat en menjar el moll de l’os dels cadàvers que troba. Per poder-se’l menjar agafa els ossos i un cop està volant a força alçada els deixa caure sobre una zona rocosa per tal que es trenquin. Després baixa ràpidament per menjar-ne el moll. És difícil de veure al Lluçanès però de tant en tant apareix algun individu del Pirineu sobretot per la zona del castell de Lluçà.


Sortida Guiada – Lluçà
Dissabte 27 de gener de 2018

Trobada: Pàrquing del Monestir de Lluçà
Hora: 10h del matí
Guia: Lluçanès Viu

El desplaçament es farà a peu. La sortida durarà unes 2.30h aproximadament.
Us recomanem portar roba i calçat adequat, així com aigua i menjar (si ho creieu necessari)

Informació: Consorci del Lluçanès
T. 93 888 00 50 / turisme@consorci.llucanes.cat


Shares