Dissabte 19 de novembre, La Font de la Prada de Sant Boi de Lluçanès acollirà la signatura de l’acord dels Sorreigs sorgit del procés participatiu ‘Sorreigs una mirada al futur’, on veïns i veïnes dels municipis de Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Santa Cecília de Voltregà i Sobremunt van expressar com volen custodiar aquest territori.

D’aquesta manera va néixer un compromís comunitari de custodiar el patrimoni natural de la riera del Sorreigs a través d’escoltar les veus diverses del territori i la comunitat, estudiar els usos i les necessitats d’aigua procurant-ne una gestió eficient, fer un seguiment de l’estat de salut i el cabal de la riera, ordenar l’ús públic del patrimoni natural, sensibilitzar a persones usuàries i visitants per a la preservació dels espais i informar a través de decàlegs de bones pràctiques en entorns naturals i rurals, entre d’altres.

Aquest compromís es materialitzarà dissabte 19 de novembre amb la signatura d’aquest acord, conjunt i comunitari per poder continuar el procés i obrir una fase per desenvolupar les accions concretes a implementar al territori. Podeu consultar l’acord aquí. L’acte està obert a tota la ciutadania.

El projecte es coordina a través del Consorci del Lluçanès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i acompanyat per les empreses Resilience Earth i Anigami.

Informació sobre el projecte “Sorreigs, una mirada al futur” en aquest enllaç.

Comparticions