Amb el curs 19-20 s’ha inaugurat la primera edició d’un cicle de Tallers, xerrades i sortides destinades als infants de 0 a 6 anys i les seves famílies. En aquests primers tres mesos ja hi han participat més de 80 persones.

El trimestre de tardor va començar el dissabte 19 d’octubre amb una sortida familiar al centre de conservació d’espècies Camadoca (de l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona) amb la participació de 38 persones entre adults i infants. Els infants van poder observar de ben a prop alguns animals del centre, com mengen, com es mouen… El moment més emotiu va ser el final quan van presenciar l’alliberament d’un ocell així com també el moment en què els infants van poder alimentar, amb biberó, alguns dels cabirols protegits al centre.

La segona activitat, amb 31 participants, va ser un taller de Música en família que es va realitzar a l’Escola Bressol el Cargol de St. Boi de Lluçanès i que va anar a càrrec de l’EMAL. En aquesta activitat les 13 famílies participants (distribuïdes en dos grups en funció de l’edat dels infants) van reforçar els vincles familiars a partir de la música. El grau de satisfacció va ser molt alt ja que la puntuació obtinguda en les enquestes de valoració és de 5/5 per part de les famílies.

Finalment, aquest dilluns 16 de desembre va tenir lloc la xerrada (que es va haver d’aplaçar del 29 de novembre) a càrrec d’Alidé Tremoleda sobre la Gestió de les emocions a la petita  infància. La xerrada va generar molta expectativa: en la data inicial es van rebre més de 35 inscripcions de persones de tots els municipis del Lluçanès.

Finalment, amb la nova data van poder assistir 15 persones que han considerat la xerrada una oportunitat molt útil per aprendre i reflexionar sobre com acompanyar els infants perquè puguin integrar les seves vivències i que siguin significatives.

Des d’avui mateix ja estan obertes les inscripcions per a la xerrada del trimestre d’hivern: Primers auxilis a la petita infància (a càrrec de la infermera pediàtrica Carme Rios) que es realitzarà a Olost el 23 de gener, i a partir del 10 de gener s’obriran les inscripcions pel doble taller de Compartim contes en família que anirà a càrrec de Mercè Escardó de l’Associació Cultural Cal Llibre) , els dies 26 de febrer i 4 de març a Prats de Lluçanès.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç. 

Aquest cicle s’emmarca dins el projecte Xarxa Petita Infància i Família del Lluçanès.

Visita al Centre ADEFA Camadoca

Taller Música en família a Sant Boi de Lluçanès

Comparticions