Project Description

La Xarxa de la petita infància i família del Lluçanès neix amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments del Lluçanès i vol donar respostes de qualitat a les necessitats de les persones del territori a través de recursos i serveis diversos per als infants de 0 a 6 anys i les seves famílies.
Per una banda, a través de xarxa d’Escoles Bressol es pretén que les educadores puguin compartir eines de treball, projectes, coneixements, recursos, formació, etc.

Per altra banda, s’ha creat un programa de Tallers, xerrades i sortides per a la petita infància (0-6 anys) per al curs escolar 19-20, amb variades propostes que es portaran a terme a diferents municipis i que vol contribuir a crear un model l’atenció a la petita infància.

Veure programa de Tallers, xerrades i sortides

Tallers, xerrades i sortides per a la petita infància i famílies


Sortida – Visita al Centre Camadoca, de l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona

És un centre de conservació d’espècies de fauna i flora autòctona sobretot les considerades vulnerables o en perill d’extinció. Podrem observar alguns dels animals que hi ha al centre: peixos, crancs i petxines de riu, amfibis, rèptils, ocells, mamífers i ens fixarem en els més curiosos, com mengen, com es mouen, i les diferències entre ells. L’objectiu és que els infants puguin interaccionar amb els animals i aprenguin a respectar-los.

Lloc: Masia Camadoca. Santa Maria de Merlès

Dia: dissabte 19 d’octubre

Hora: 1r grup a les 10h i 2n grup a les 11h

Preu: 2€ per persona (infants i adults)

A càrrec de: Educadors del Centre Camadoca

Inscripcions: Fins el 4 d’octubre

Es recomana roba cómoda i portar alguna cosa per esmorzar.

INSCRIPCIONS

Taller – Música en família

Com a llenguatge que és, la música permet relacionar-nos afectivament des del primer moment amb els infants. A través de cançons, ritmes, jocs de falda, petits instruments, etc., crearem un espai on pares i mares podreu compartir amb els vostres fills/es un temps dedicat a la descoberta d’un món sonor alhora que reforçar els vincles.

Lloc: Escola Bressol el Cargol. Sant Boi de Lluçanès

Dia: Dimecres 13 de novembre

Hora: De 17:15 a 18:15h (famílies amb infants de 0 a 3 anys) i de 18:30 a 19:30h (famílies amb infants de 3 a 6 anys)

Preu: Gratuït

Inscripcions: Fins el 30 d’octubre

INSCRIPCIONS

Xerrada – Gestió de les emocions a la petita infància

Com podem acompanyar les emocions en el primer septenni de vida? Els infants en aquesta etapa estan construint la personalitat, creant-se una imatge de si mateixos i del món. Reflexionem sobre com els acompanyem, quines paraules posem per tal que puguin integrar les seves vivències i així aconseguir que aquestes siguin significatives.

Lloc: Escola bressol Gafarronet. Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà)

Dia: Dimecres 27 de novembre

Hora: 17:30 – 19:30h

Preu: Gratuït

A càrrec de: Alidé Tremoleda

Inscripcions: Fins el 17 de novembre

INSCRIPCIONS

Tallers, xerrades i sortides per a la petita infància i famílies


Xerrada – Primers auxilis a la petita infància

Com actuar davant una febre? Com podem detectar signes d’alarma o complicacions? Què cal fer si el nostre fill/a té convulsions o s’ennuega? I davant d’una ferida o una cremada, què fem? Amb aquesta xerrada adquirirem coneixements bàsics per poder-los aplicar en cas d’emergència.

Lloc: Escola bressol Estel. Olost

Dia: Dijous 23 de gener

Hora: De 17:30 a 19h

Preu: Gratuït

A càrrec de: Carme Rios, infermera pediàtrica

Inscripcions: Fins el 13 de gener

INSCRIPCIONS

Taller – Compartim contes en família

Sessió 1: Compartim contes en família (famílies i infants) Sessió de contes que ens ajudarà, a petits i a grans, a endinsar-nos junts, en els territoris màgics que ens regalen, deixant-nos agombolar per la musicalitat de les paraules. En aquesta vivència conjunta els contes desperten emocions i sentiments que reforcen els vincles afectius i propicien diàlegs, explícits o subtils, entre els membres de la família.

Sessió 2: Què passa quan s’explica un conte? (només famílies) Els contes són eines de comunicació i transmissió ancestrals a l’abast de tothom, que agombolen i eduquen, alimentant el món interior dels petits i grans que els compartim, que estableixen vincles de qualitat entre nosaltres que perduren per sempre. En aquesta xerrada, els adults descobrirem què són els contes i perquè els volem compartir. Després, de mica en mica, parlarem de quins, com, quan, on, quants i de tots aquells dubtes que el fet de compartir-los ens generen.

Lloc: Escola Bressol La Pitota. Prats de Lluçanès

Dia: 1a sessió dimecres 26 de febrer i 2a sessió dimecres 4 de març

Hora: De 17:30 a18:30h

Preu: Gratuït

A càrrec de: Mercè Escardó (Associació Cultural Cal Llibre)

Inscripcions: Fins el 16 de febrer

INSCRIPCIONS

Tallers, xerrades i sortides per a la petita infància i famílies


Xerrada – Educar sense estereotips de gènere a la primera infància

Com ets sents quan el teu fill es vol posar un vestit o et demana que li pintis les ungles? Com a pare o mare tens dubtes de quina resposta donar en diferents situacions del dia a dia en relació als estereotips? Reflexionarem sobre com treballar els prejudicis que tenim per educar d’una manera diferent a com ho han fet amb nosaltres i com reforçar en els infants la seva agència sobre el propi cos.

Lloc: Escola bressol Petit Heurom. Perafita

Dia: Dijous 16 d’abril

Hora: De 17:30 a 19:30h

Preu: Gratuït

A càrrec de: Associació Filigrana

Inscripcions: Fins el 6 d’abril

INSCRIPCIONS

Sortida – Visitem El Soler de N’hug

Coneixerem el funcionament d’aquesta explotació agrícola i ramadera caracteritzada per produir amb un cicle tancat i apostar pel producte de proximitat i de qualitat. Així farem un recorregut des del camp on es cultiva el menjar dels animals, passant pels estables on podrem veure les vaques i ovelles i acabant amb un petit tast per degustar els seus productes.

Lloc: El Soler de N’hug. Prats de Lluçanès

Dia: Dissabte 9 de maig

Hora: De 10 a 12h

Preu: 2€ per persona (infant i adult)

A càrrec de: Responsables de l’explotació

Inscripcions: Fins el 27 d’abril

INSCRIPCIONS

Taller Online – Ioga en família

A partir del conte En Tim i en Tom viurem l’experiència del ioga en família. Acompanyarem en Tim a la recerca del seu gos perdut, vivint les
aventures i troballes que es topa pel camí convertides en postures i moviments de ioga. L’experiència ens ajudarà a enfortir el vincle i la
connexió entre els infants i els adults.

Dia: Dimecres 20 de maig

Hora: Es podrà veure durant tot el dia.

Preu: Gratuït

A càrrec de: Cal Blanc

Inscripcions: Fins el 18 de maig

INSCRIPCIONS