El passat dissabte 8 d’octubre es va celebrar la vuitena trobada de casals i associacions de gent gran dels municipis del Lluçanès. Aquest any la trobada va tenir lloc a La Torre d’Oristà. En la jornada hi van participar més d’un centenar de persones, amb representació de diferents poblacions del Lluçanès: Alpens, La Torre d’Oristà, Olost, Oristà, Perafita, Sant Bartomeu del Grau, Santa Eulàlia de Puigoriol, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt. La trobada ha estat acollida en edicions anteriors a Perafita, Alpens, Sant Boi, Prats de Lluçanès, Oristà, Sant Feliu Sasserra i Olost.

El punt de trobada va ser el Centre Social del poble, punt en el qual els participants podien visitar la exposició sobre treballs fets per gent gran del Lluçanès: pintures, dibuixos, maquetes, brodats i fins tot els personatges dels dibuixos animats reproduïts amb la tècnica del ganxet.

A quarts d’onze del matí, una vintena de caminadors i caminadores van començar a fer via cap a Puig Ciutat, punt en el qual s’hi afegiren una vintena més de persones interessades en participar a la visita guiada. L’Àngels Pujols, codirectora de l’equip de treball del jaciment arqueològic de Puig Ciutat, va mostrar quines eren les troballes i l’estat actual de les excavacions, responent a les diferents preguntes que sorgien. Seguidament i de retorn a La Torre, tothom a qui va interessar va poder visitar l’extraordinària exposició de motocicletes de tots els temps d’un dels veïns del poble, Ramon Bach. Els i les bitllaires de la zona, també van poder fer unes tirades en l’espai que va habilitar-se proper a la sala polivalent, fent temps per arribar a l’hora de dinar. 

Al migdia tots a dinar! Fideuà i pollastre amb xampinyons i prunes… tot plegat per llepar-se’n els dits! Cafès i copes i tot seguit tarda de màgia i rialles. Desprès d’unes paraules de Marc Sucarrats, alcalde de la població amfitriona i president del Consorci del Lluçanès, va començar l’espectacle de màgia amb el Màgic Jordi.   

Aquesta trobada és organitzada per l’associació de la gent gran La Torre d’Oristà, amb el suport i col·laboració del Consorci del Lluçanès i de l’Ajuntament La Torre d’Oristà. Compta també amb la col·laboració de la resta d’associacions de gent gran del Lluçanès. La intenció és seguir celebrant-la i fer-ho de manera itinerant per tots els municipis del Lluçanès.

 

Comparticions