Vuit petits agroproductors d’Osona i el Lluçanès s’han aliat i han creat la marca Directe Productors per comercialitzar els seus productes, entre els quals s’hi pot trobar pollastre ecològic, carn de vedella Angus, carquinyolis artesanals o kombutxa.

Una de les accions que faran a través d’aquesta nova marca serà la venda directa dels seus productes un cop al mes en una botiga que un dels productors té en una finca a les Masies de Roda. Per presentar-se en societat, el passat dissabte 3 de juny van organitzar una jornada en què van oferir un tast dels seus productes.

Els agroproductors que participen a la iniciativa van coincidir l’any 2022 en un programa de creixement de vendes organitzat pel servei per a empreses agroalimentàries de Creacció i el Consorci del Lluçanès i van tenir clar que havien d’aliar-se per ajudar-se els uns als altres. Ara, la col·laboració entre ells es materialitzarà amb l’establiment d’un punt de venda directa al consumidor on es podran trobar productes de totes les marques. A més, però, creuen que les sinèrgies que s’establiran entre ells permetran tenir “comandes creuades”. Els impulsors de la iniciativa creuen que sumar esforços també els pot ajudar a abaratir alguns costos, com ara la logística o els espais.

Els projectes del Lluçanès que participen a la iniciativa són Niu Verd (Sant Feliu Sasserra), productors de pollastre ecològic, i la cerveseria artesana Kibus (Olost). També en formen part les empreses osonenques Mas Casanova (Sora), que elabora vedella de pastura ecològica; la Musona (Masies de Roda), que elabora carn de vedella Angus; Mycelio (Tavertet), productors de bolets gourmet ecològics; Quinyolis (Manlleu), un obrador de carquinyolis artesanals; Civia Cereals (Balenyà), que fan granoles i muslis; i Enso Ferments (Sant Martí Sescorts), elaboradors de kombutxa i fermentats.

 

Comparticions