Si ets una persona catalanoparlant amb disponibilitat i ganes de compartir la llengua catalana amb algú que vol parlar-la millor, o bé si ets una persona que estàs aprenent català però necessites practicar-lo, apunta’t al Voluntariat per la Llengua!

Es tracta de trobar-se 1 hora a la setmana durant 10 setmanes amb l’objectiu de mantenir converses disteses que ajudaran a la persona aprenent a millorar la seva fluïdesa mentre es fa un passeig, es pren un cafè, es va a la biblioteca, al parc, etc.

A més, totes les persones que hi participen disposen d’un carnet que permet obtenir descomptes i avantatges en cinemes, teatres, museus, establiments comercials, i se’ls ofereix participar en tota mena d’activitats culturals i socials on es poden trobar amb altres parelles.

El VxL (Voluntariat per la Llengua) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

Al Lluçanès, ara mateix hi ha una setantena de persones inscrites als 7 cursos de català per a nouvinguts que s’ofereixen a diferents municipis: Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra. Per a ells i elles, participar com a aprenents en aquest programa els suposaria un complement important per al seu aprenentatge.

Totes les persones interessades a formar part d’una parella us podeu posar en contacte amb el Consorci del Lluçanès 93 888 00 50 /formacio@consorci.llucanes.cat o dirigir-vos a l’ajuntament o biblioteca del vostre municipi.

També us podeu donar d’alta directament a través del web https://www.vxl.cat/participa-hi.

Comparticions