El Voluntariat per la Llengua és un projecte de foment del català que posa en contacte un “aprenent” (persona que parteix d’un mínim de coneixements del català però necessita practicar-lo) i un “voluntari” (persona catalanoparlant amb disponibilitat i ganes de compartir la llengua amb algú que vol parlar-lo millor). Voluntari i aprenent es troben 1 hora setmanal durant 10 setmanes amb l’objectiu de mantenir una conversa distesa mentre fan un passeig, prenen un cafè, estan a la biblioteca, al parc, etc.

A més, tots els participants disposen d’un carnet que permet obtenir descomptes i avantatges en cinemes, teatres, museus, establiments comercials, i se’ls ofereix participar en tota mena d’activitats culturals i socials on es poden trobar amb altres parelles.

Al Lluçanès ara mateix hi ha un total de 25 persones inscrites als cursos de català per a nouvinguts que s’ofereixen a diferents municipis i que participar com a aprenents en aquest programa els suposaria un complement important per al seu aprenentatge.

Es tracta d’un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística

Totes les persones interessades en formar d’una parella lingüística ja sigui com a aprenent o com a voluntari es poden posar en contacte amb el Consorci del Lluçanès:  93.888.00.50 / formacio.consorci@llucanes.cat o dirigir-se a l’ajuntament o biblioteca del seu municipi.

Díptic Voluntariat per la Llengua

 

Comparticions