Un any més el mes de setembre arriba amb la programació de FORMACIÓ AL LLUÇANÈS que inclou Formació permanent per a persones adultes, Formació professionalitzadora, Tallers de recerca de feina, Formació per a empreses i emprenedors, Formació contínua i moltes més propostes (tallers musicals i artístics de l’EMAL, formació en dispositius mòbils per a majors de 55 anys, voluntariat per la llengua, etc.).

Una de les principals novetats d’enguany és que, a l’hora de dissenyar la programació, s’ha pogut tenir en compte els resultats de l’enquesta que durant el mes de juny es va portar a terme, en format en línia, a tota la població jove i adulta del Lluçanès sobre les necessitats i interessos formatius en els diferents àmbits. Com sempre, les diverses àrees del Consorci s’han coordinat per confeccionar un catàleg conjunt, i s’ha comptat amb la col·laboració de tots els ajuntaments i el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i altres entitats i administracions per poder tirar endavant aquesta programació.

Una segona novetat és la proposta de dues accions formatives específicament adreçades a empreses i representants del sector turístic: Cinc beneficis del màrqueting de la sostenibilitat a l’autenticitat i Implementació Tourism Data System al Lluçanès. Tots dos cursos són monogràfics i es portaran a terme al Consorci del Lluçanès

La Formació permanent per a persones adultes s’estructura principalment en tres àmbits. En primer lloc l’àmbit de la Informàtica i les TIC amb cursos d’ofimàtica a St. Boi de Lluçanès i a nivell avançat a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà). En segon lloc, l’àmbit de les Llengües estrangeres amb tres cursos de nivell bàsic (a Sant Feliu Sasserra i a Sant Bartomeu del Grau i Perafita) i un grup de conversa a Sant Feliu Sasserra. Finalment, i com a novetat enguany hi haurà un curs d’iniciació al francès a Olost. Pel que fa a l’àmbit de la Llengua catalana inclou cursos de català bàsic per a no catalanoparlants (A1-A2) a Prats de Lluçanès, dos cursos de català intermedi (B2) a La Torre d’Oristà i Alpens, i un curs de nivell superior (C2) a Prats de Lluçanès.
L’objectiu és apropar recursos formatius a tots els municipis en aquells àmbits més demandats per la població i fomentar l’adquisició de competències bàsiques per a l’enriquiment personal.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través de la web www.formacio.llucanes.cat o directament als ajuntaments fins al pròxim 28 de setembre.

Pel que fa a la Formació per a empreses i emprenedors, està programat un curs monogràfic sobre Speed Networking, per conèixer com presentar-se de manera curta i eficient, treure suc del Linkedin i conèixer empreses amb qui fer negoci. És un curs subvencionat que tindrà lloc al Consorci del Lluçanès.

Des del servei d’ocupació s’han organitzat dos Tallers per a la millora en la recerca de feina: ofimàtica bàsica per a la recerca de feina i l’entrevista de feina.

Dins l’àmbit de la formació professionalitzadora estan programats dos cursos: Curs per obtenir el carnet de conductor/a de carretó elevador i el Curs bàsic d’higiene i manipulació d’aliments.

Pel que fa a la formació contínua (destinada principalment a treballadors en actiu) s’han programat un curs de fabricació additiva per impressió 3D, un curs de conversa en anglès de nivell intermedi i un curs d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

Properament començarà al Lluçanès la primera fase del Programa de Noves Oportunitats, un programa que inclourà orientació, formació a mida, tastets d’ofici. Una gran oportunitat per tots aquells joves de 16 a 24 anys amb graduat o sense, i que no treballin ni estudiïn.

Pel què fa a l‘Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) s’han programat 9 tallers trimestrals:

  • JOVES I ADULTS: Grup de Percussió
  • INFANTS (3 – 6 anys): Laboratori Artístic
  • NADONS (0 – 3 anys): Música per a nadons
  • JOVES I ADULTS: Iniciació al Swing
  • ADULTS: Creació literària
  • INFANTS I JOVES (+8 anys): Taller artístic sobre refugiats/des
  • JOVES I ADULTS: Estampació amb tampons
  • FAMILIAR (+6 anys): Targetes pop-up de Nadal

Inscripcions als tallers trimestrals de l’EMAL aquí

Per conèixer més detall o més propostes formatives consulta la web de formació del Lluçanès:
www.formacio.llucanes.cat

Comparticions