El passat dissabte 2 d’octubre es va celebrar la setena trobada de casals i associacions de gent gran dels municipis del Lluçanès. Aquest any la trobada va tenir lloc a Olost, després de fer una parada forçada amb motiu de la pandèmia el 2020.

Va aplegar a una seixantena de persones, amb representació de diferents poblacions del Lluçanès: Alpens, La Torre d’Oristà, Olost, Perafita i Sant Bartomeu del Grau. En edicions anteriors la trobada havia estat acollida a Perafita, Alpens, Sant Boi, Prats de Lluçanès, Oristà i Sant Feliu Sasserra.

La trobada va iniciar-se a les 10:30h reunint al Casal de la Gent Gran del poble a tots els interessats en participar de les activitats matinals. La primera activitat, va ser la visita guiada a l’Espai Perot Rocaguinarda, on l’Anna va explicar als assistents diverses curiositats del centre.

Seguidament amb la projecció d’uns audiovisuals en van apropar a la vida d’en Perot Rocaguinarda i a la quotidianitat d’aquells temps. Per tancar el matí, es va fer un recorregut pel poble tot coneixent la seva història en diferents punts emblemàtics: l’església Santa Maria d’Olost, el carrer de Berga i l’ermita de Sant Adjutori, des d’on van gaudir d’unes vistes espectaculars.

Al migdia, després d’unes paraules de Josep Maria Freixanet, alcalde d’Olost, va començar el dinar. A continuació els assitents van gaudir de l’actuacó dels Havanerus de l’Esquirol que van oferir el seu repertori variat: no hi van poder faltar les havaneres, alguna sardana com La llevantina, el Serrallonga del grup Esquirols o Els Segadors per a tancar l’actuació.

Aquesta trobada està organitzada per l’associació de la gent gran d’Olost, amb el suport i col·laboració del Consorci del Lluçanès i de l’Ajuntament d’Olost. Compta també amb la col·laboració de la resta d’associacions de gent gran del Lluçanès. La intenció és seguir celebrant-la i fer-ho de manera itinerant per tots els municipis del Lluçanès.

Comparticions