Aquest dijous 30 de maig, el local social de Sta. Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà) ha acollit la gran festa de tancament del projecte CUEME al Lluçanès del curs 2023-2024. Un acte de cohesió que va aplegar els i les joves cooperativistes, la comunitat educativa, les famílies, les persones representants de les ONG, alcaldies i regidories dels diversos ajuntaments del Lluçanès.

L’acte de cloenda tanca el projecte d’enguany al Lluçanès, en què 7 escoles han creat i gestionat les seves pròpies cooperatives, obtenint beneficis que han anat destinats a causes socials i solidàries. Les iniciatives creades al llarg d’aquest curs són: “Coop Terra” de l’escola Terra Nostra d’Olost, ”Coop&me”  de l’escola FEDAC Prats de Prats de Lluçanès, “Coopertit” de l’escola Lluçanès de Prats de Lluçanès, “Aurora Coop” de l’escola  Aurora de St. Boi de Lluçanès, “Coopi coopi” de l’escola Heurom de Perafita; “Sepo kids” de l’escola Gafarró de Sta. Eulàlia de Puig-oriol i “Mistery coop” de l’escola La Forja d’Alpens.

Després d’unes paraules de benvinguda per part de la Sra. Glòria Colom, alcaldessa de Lluçà i diputada adjunta de l’àrea d’educació de la Diputació de Barcelona, els socis i sòcies de les cooperatives escolars van fer balanç i van exposar a les persones assistents els aprenentatges de les diferents fases del projecte. Els representants polítics dels seus municipis els van fer entrega del diploma que acredita l’èxit assolit dins del projecte CUEME.

Tot seguit, es va fer el lliurament dels xecs als representants de les 6 ONG o entitats d’economia social, que van mostrar el seu agraïment als nens i nenes. Enguany, les associacions beneficiàries han estat l’Associació Osona contra el Càncer, a la qual han estat dues les cooperatives que els hi ha fet el donatiu; l’Associació per la Defensa de Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) de Sta. Maria de Merlès; l’Associació SYNGAP1 Espanya. També han estat beneficiàries dues entitats d’economia social del territori: Cuidem Lluçanès i Alpens Energia. Finalment s’ha fet un mecenatge a l’artista muralista Roc Blackblock.

La cloenda va anar a càrrec de la Sr. Jordi Bruch, president del Consorci del Lluçanès. A continuació, l’acte va posar punt i final amb una fotografia conjunta, música i el llançament de confeti que va omplir l’ambient de diversió i emoció. Des del Consorci del Lluçanès donem l’enhorabona als i a les joves cooperativistes, a les seves mestres, i tutores per la implicació i entusiasme en el projecte.

El projecte CUEME està impulsat per la Diputació de Barcelona, desplegat al Lluçanès per mitjà del Consorci del Lluçanès i amb el suport dels ajuntaments, centres escolars i diverses entitats del territori.

Comparticions