Més de 100 persones van assistir a la inauguració dels Itineraris Familiars del Lluçanès amb la caminada de la Ruta de la Bruixa Napa a Prats de Lluçanès. Aquestes caminades, senyalitzades sobre terreny i amb material turístic propi estan vinculades, enguany, al calendari del Lluçanès 2019.

La sortida de 5,7 kilòmetres i de dificultat baixa, va durar 3h i els assistents van gaudir d’un dia esplèndid amb sol. Va ser una sortida molt generacional, amb assistents d’edats que anaven entre els 3 i els 70 anys, la qual cosa va suposar un intercanvi especial. Durant la caminada, de ritme pausat i marcadament familiar, es va poder gaudir d’un entorn natural, paisatge agrari i forestal i un paisatge de fons nevat. El grup va parar a diferents elements patrimonials, històrics o naturals que es troben dins el recorregut com el carrer Sant Pere de Prats de Lluçanès, l’església de Sant Pere del Grau, la cadira d’en Galceran, el Roc Foradat de la Bruixa Napa i l’església de Sebastià. Amb un guiatge molt interessant  de descoberta el guia – Jordi Plans –  de COOLTUR Turisme Cultural va narrar llegendes o guerres, i va donar a conèixer els elements de patrimoni i història de la zona.

Una petita sorpresa esperava els assistents al Roc Foradat, l’escenificació de la Bruixa Napa – en versió jove i bonica – va acompanyar l’explicació de la història i llegenda que dóna nom a la Ruta. Així mateix es va poder gaudir d’un petit avituallament amb fruita i aigua, que va anar a càrrec de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, i que va ajudar a recarregar energia. L’avituallament comptava amb vasos biodegradables i compostables, aportant el respecte i sensibilització cap al reciclatge i el medi ambient.

Les caminades dels Itineraris Familiars es realitzaran l’últim dissabte de cada mes, a un municipi diferent. La propera parada serà Perafita! i es poden consultar al portal del Calendari del Lluçanès

Cliqueu per veure les fotos de la caminada de la Bruixa Napa

 

Comparticions