El Consorci del Lluçanès impulsa, per segon any consecutiu, el projecte Cultura Emprenedora a les Escoles (CUEME) que aposta per el foment de les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa.

Enguany, són 3 les escoles que hi participen: Escola Lluçanès (que ja hi va participar l’any passat), FEDAC, de Prats de Lluçanès i Escola Terra Nostra, d’Olost sumant un total de 48 alumnes (alumnes de 5è i 6è).

Les tutores dels alumnes de cada escola participant, van assistir durant el mes d’octubre, a les sessions formatives organitzades per la Diputació de Barcelona per tal de poder tenir les eines i recursos necessaris per començar a implementar el procés de creació d’una cooperativa dins l’aula.

En aquests moments, els alumnes estan fent la immersió inicial en el concepte de cooperativa i ens els valors que se’n deriven. Està previst que durant el mes de novembre, totes les escoles hagin constituït formalment la cooperativa i l’hagin presentat als respectius ajuntaments davant l’alcalde i regidores de l’àmbit d’educació i promoció econòmica.

Alguns dels primers tallers que s’estan començant a implementar dins l’aula per tal d’orientar als alumnes, són els de constitució d’una cooperativa i el d’imatge corporativa. Destacar que aquests tallers, es duen a terme gràcies a la col·laboració altruista de professionals experts en cada àmbit.

El projecte CuEmE ha esdevingut un projecte d’emprenedoria referent al territori del Lluçanès tant pels alumnes, pares i mares, mestres de les escoles com per les administracions públiques que hi participen (ajuntaments i Consorci del Lluçanès).

Informació del projecte ? Cultura emprenedora a l’escola (CUEME)

 

Comparticions