Els ajuntaments del Lluçanès, a través de les seves regidories d’Igualtat, impulsen un any més iniciatives per reivindicar el rebuig a les violències masclistes.

El proper divendres 25 de novembre és el Dia Internacional de l’eliminació de la violència vers les dones i per commemorar-ho, els pobles del Lluçanès il·luminaran de lila els edificis dels ajuntaments durant la tarda i nit del dia 25 com a acte simbòlic per expressar el rebuig a les violències contra les dones. També penjaran una pancarta als balcons dels ajuntaments i se sumaran al manifest unitari.

Els municipis de La torre d’Oristà, Lluçà, Oristà, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Sobremunt han proposat tallers d’elaboració d’espelmes als grups d’envelliment actiu i alguns a les escoles, espais de gent gran o oberts a la població en general que serviran per posar als balcons, terrasses o finestres la nit del 25-N en record a totes les dones víctimes de feminicidis.

Dins el programa d’activitats destaca, per una banda, els tallers de coeducació als centres educatius “Estereotips i rols de gènere” i “Narració de contes i literatura coeducativa”. A més, a l’Institut Castell del Quer també tindrà lloc el projecte PIDCES sobre joves i violència masclista el proper dimarts 22 de novembre.

Coincidint amb aquesta jornada reivindicativa durant les properes setmanes alguns ajuntaments instal·laran una senyal vial de rebuig a les violències masclistes i lgtbifòbies.

Podeu consultar totes les activitats del municipis en aquest enllaç.

Animem a participar dels diferents actes i a compartir les vostres fotos amb l’etiqueta #25NLluçanès a les xarxes.

Comparticions