El dissabte 15 d’octubre es va celebrar la tercera trobada de casals i associacions de gent gran dels municipis del Lluçanès. Aquest iniciativa va néixer de la voluntat de les juntes directives dels diferents casals de poder conèixer com funcionen altres entitats similars. La trobada es va celebrar el primer any a Perafita i l’ any passat a Alpens, gràcies a l’èxit assolit, s´ha repetit enguany a Sant Boi de Lluçanès.

La trobada va iniciar-se a les 10:30 reunint a tots els assistens que venien dels diferents municipis veïns a la Plaça Nova de Sant Boi. Seguidament i un cop organitzats, els equips van començar a jugar a bitlles essent tres els equips i com a guanyadors el format per veïns de Sant Feliu i La Torre d’ Oristà.  Tots els que ho van preferir van poder afegir-se al recorregut guiat per Imma Verdaguer, resseguint els diferents punts emblemàtics de la vila: els edificis importants del segle XVII i XVIII i les grans masies com El Vilar i endinsant-se pel casc antic van arribar a la Plaça Major on s´hi troba la Casa de la Cultura i l`església.  A les 12, es va visitar en el Museu de Fòssils la col·lecció cedida per Santi Vila qui ens va oferir una petita introducció.  La col·lecció consta d’uns cinc mil exemplars i d’unes 70 espècies diferents i tots han estat trobats en àrees properes al municipi de Sant Boi de Lluçanès. També es va visitar la Sala Jan Ferrer on s´hi trobaven exposats els quadres del concurs de pintura ràpida celebrat el 12 d’octubre. Finalment, Mossèn Felip Soldevila va explicar la història i les característiques dels retaules barrocs i neoclàssics de l’església.

A les 2 es va servir el dinar, degustant els canelons i la vedella guisada de Cal Met, restaurant del mateix poble. A la sobretaula no hi va faltar unes paraules per part de Josep Ma Masramon acompanyat per la presidenta de l’ Associació cultural i social per la gent gran El Roure, en agraïment a tots els que havien volgut compartir aquesta jornada. Tot seguit el duo Dancing Grup va animar la festa, amb música de ball, fins a tancar-la a quarts de set de la tarda.

Aquesta trobada és organitzada per les juntes directives de les associacions de la gent gran de Sant Boi de Lluçanès, d’ Alpens, Sant Bartomeu del Grau, Perafita, Olost, Oristà, la Torre d’ Oristà i Sant Feliu Sasserra, amb la col·laboració de la directora deel Centre de Dia Bona Sort de Prats de Lluçanès i la dinamitzadora social de Lluçà, així com el suport del Consorci del Lluçanès. La intenció és seguir celebrant-la i fer-ho de maner itinerant per tots els municipis del Lluçanès.

Comparticions