Dissabte passat, 22 de febrer, un centenar de persones van omplir a vessar el Local Social de Santa Eulàlia de Puig-oriol per assistir a l’audició de guitarra, violí i trompeta, que posava el punt i final a la Setmana Cultural de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès.

Durant tota la setmana es van programar diferents activitats gratuïtes i obertes a tothom: concerts, tallers i classes obertes, pensades tant per complementar la formació musical, des de punts de vista diferents als que es treballen habitualment a les aules, com per oferir espais per a la participació cultural i artística a tota la ciutadania. 

En aquesta ocasió s’ha comptat amb la col·laboració de diferents persones convidades per als tallers. El dimarts, al taller “Aguditzant sentits”, David Viñolas i Montse Urán van parlar sobre com aprenen música les persones invidents i van proposar alguns exercicis de memòria. Seguidament, la cantant Celeste Alías va dinamitzar un taller de cant i improvisació vocal per a persones de totes les edats, en el qual es va experimentar amb diferents maneres de fer servir la veu.

El dijous va tenir lloc el darrer taller de la Setmana Cultural, el “Taller de loops”, en el que el trompetista Ramon Figueras va mostrar diferents maneres de treballar a partir de loops amb un petit equip de so i va acabar amb una creació a partir de l’enregistrament de petits fragments interpretats per les persones assistents.

A, més, com a novetat d’aquest curs, la Setmana Cultural de l’EMAL va comptar amb un concert professional a càrrec de Nucli Trio+Montse Urán, que va tenir lloc a L’Espai de Prats de Lluçanès, amb molt bona acollida.

Comparticions