Aquesta tarda ha tingut lloc el primer taller: «Constitució d’una cooperativa» del projecte Cultura Emprenedora l’Escola (cuEmE) amb els alumnes de cicle superior de l’Escola Lluçanès.

El taller ha començat amb la presentació de la tècnica d’Educació i la tècnica d’Empresa del Consorci de Lluçanès, coordinadores del projecte i enllaç entre l’escola i la Diputació de Barcelona. Elles han explicat les diferències entre els tipus d’empresa (SA, Cooperativa,…), els passos que els alumnes hauran de seguir per constituir la seva cooperativa i els han recordat totes les fases del projecte fins a la venda del producte al mercat, el mes de maig. A continuació l’Ariadna Tremoleda i el Sergi Caballero, socis de la cooperativa en procés de constitució Mas les Vinyes, han explicat de primera mà la seva experiència en aquest procés.

Els nens i nenes han intervingut activament en les presentacions, fent preguntes i explicant les seves idees i inquietuds sobre el projecte i coneixements previs del què és una cooperativa.

Durant les dues properes setmanes els tocarà escollir el nom de la cooperativa, assignar els càrrecs dels socis i redactar els estatuts ja que el dia 29 de novembre hauran de presentar la documentació a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès per sol·licitar el CIF.

Aquest és el primer curs que el Consorci del Lluçanès ha esdevingut entitat participant al projecte cuEmE (projecte de les àrees d’Educació i de Promoció Econòmica de Diputació de Barcelona). Aquest és un projecte que aposta per el foment de les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escolar. Es treballa a cicle superior de l’educació primària a 44 municipis de la província de Barcelona, i promou fortament els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria: observació, iniciativa, responsabilitat, flexibilitat, cooperació, solidaritat, treball en equip, etc.

Comparticions