El procés participatiu per decidir com gestionar l’espai natural de la Riera de Sorreigs realitza aquest diumenge la primera trobada participativa per reflexionar sobre el passat, el present i el futur del territori. 

Sorreigs, una mirada al futur” és un projecte que neix davant de la crisi que va viure el territori al 2020, quan la Riera de Sorreigs va patir un episodi de sobrefreqüentació important degut a l’augment de visitants a la zona. El procés participatiu proposa abordar-la organitzant diverses trobades amb els veïns i veïnes del territori, on es recolliran les seves opinions sobre com gestionar i custodiar de forma col·lectiva i comunitaria el patrimoni natural d’una part del Lluçanès.

Aquest diumenge 27 de març posem fil a l’agulla amb la primera trobada participativa al Local el Centre de Sant Boi, on durant tot el matí es realitzaran varies activitats relacionades amb el passat, el present i el futur del territori: 

A les 10:30h Benvinguda i presentacions a càrrec de Marc Parés, alcalde de Sant Boi i Marta Homs, tècnica de turisme del Consorci del Lluçanés.

A les 11:15h  El relat de la Riera de Sorreigs: exposició de fotografies antigues, lectura de llegendes, debats sobre l’origen del lloc, entre altres.

A les 11:45h Explorant els reptes del present, a càrrec dels i les alumnes de l’Escola Aurora

A les 12:15h Parlem de futur

A les 12:45h Objectius, calendari i properes passes del procés participatiu

A les 13:00h Cloenda amb pica-pica de productores i productors locals

Si vols aportar el teu granet de sorra, pots respondre també a l’enquesta dirigida a totes les persones dels pobles implicats en el procés (Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Santa Cecília de Voltregà i Sobremunt) per tal de per definir els principals reptes i prioritats de futur del territori.

PODEU RESPONDRE A L’ENQUESTA AQUÍ!

Comparticions