Es tracta d’una formació única en el seu sector programada conjuntament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (a través de la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Alimentaris)

El curs s’estructura en sis mòduls de formació teoricopràctica, en els quals es capacitarà a l’alumnat en l’elaboració de formatges: característiques i composició de la llet; tractaments previs i tecnològics; principis bàsics d’elaboració de formatges i productes lactis; maduració i anàlisi sensorial; tràmits, comercialització i mediambient; i disseny d’una formatgeria. Una vegada finalitzada aquesta etapa, els alumnes realitzaran un setè mòdul de pràctiques en empresa en una formatgeria.

La formació teoricopràctica que s’iniciarà el 15 de gener i finalitzarà el 8 de maig es realitzarà al Consorci del Lluçanès, a Sta. Creu de Jutglar, i al Quall, Formatgeria Col·lectiva del Lluçanès, a Alpens.

El cost del curs és de 1.300€, però gràcies a l’estreta col·laboració entre les diferents entitats organitzadores i el suport de Diputació de Barcelona – Xarxa de productes de la Terra, l’alumnat podrà accedir a una beca amb la que pagarà 450€ per a la realització d’aquest curs.

Les titulacions que s’obtindran al finalitzar el curs seran la d’Expert Universitari, per alumnes amb titulació universitària o la de certificació d’especialització per alumnes sense titulació universitària, i serà expedit per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Les places són limitades i el període de preinscripció està obert fins el 23 d’octubre.

Per més informació i preinscripcions consulteu la web www.llucanes.cat/formacio

Comparticions