Els membres de la Xarxa Productes de la Terra del Lluçanès han tingut l’oportunitat de participar, per segon any, a l’Espai Catalunya reservat a productors i elaboradors membres de la Xarxa dins el Gastronòmic Fòrum de Barcelona que se celebra a principis de novembre. Es tracta d’una fira professional destinada a la petita i mitjana empresa d’àmbit estatal i del sector agroalimentari. És un esdeveniment de gran repercussió en els mitjans de comunicació ja que reuneix professionals de prestigi tant d’àmbit català com internacional.  

El Consorci del Lluçanès, amb el suport de Diputació de Barcelona a través de la Xarxa Productes de la Terra, ha cofinançat l’estand a aquelles empreses que volien participar de forma compartida durant un sol dia de la fira. Aquest fet ha permès que 6 empreses del Lluçanès (La Petita Ànima i 100% Conill, Kibus i Impasto di Mamma, NiuVerd i El Soler de n’Hug) l’hagin pogut conèixer amb l’objectiu de captar nous clients, incrementar les seves vendes o explorar possibilitats de col·laboracions, entre d’altres. 

A més a més, les empreses participants al Fòrum han rebut una sessió formativa que ha servit per assessorar personalment i en grups reduïts, oferint idees d’accions a fer abans de la fira i durant el seu desenvolupament (cercar contactes, convidar persones…). S’ha fomentat la reflexió (preguntar-se per què participen a la fira, com poden mesurar els resultats i què cal fer per assolir els objectius marcats) i se’ls han explicat punts de millora (presentació del producte a la parada, comunicació, interacció a les xarxes socials, fer networking, buscar possibles col·laboracions…).

A banda d’això, també s’ha acompanyat i donat assessorament especialitzat a aquelles empreses que han volgut presentar-se al certamen de premis INNOFORUM. En aquest sentit, en destaquem els dos premis que s’ha emportat l’empresa de l’Albert Puig “Cent per cent Conill” de la Torre d’Oristà,  amb el Premi més innovador i el premi a la biodiversitat, de la llonganissa de conill. 

Com a novetat d’aquest any, en destaca la participació de l’Aula de cuina amb la presentació de la campanya “Producte a taula” que es treballa conjuntament amb el col·lectiu d’Osona Cuina i Taula Dolça i que pretén donar a conèixer parelles gastronòmiques entre productors i el sector de la restauració i la pastisseria. En aquesta ocasió el Marc Riera del Cafè del Mig va presentar una proposta gastronòmica d’espatlles de conill en escabetx. Es va portar a terme un petit tast de formatges de l’empresa “La Petita Ànima” i es va degustar la cervesa de quinoa dels cervesers “Kibus”. Com a plat final, l’Arnau Arboix, tècnic pastisser, va preparar uns postres lactis amb fruits de tardor amb la llet del “Soler de n’HUg” i el formatge de “La Petita Ànima”. 

Per últim, destacar l’acte d’homenatge a les dones de la Xarxa Productes de la Terra  vinculades als productes singulars per tal de donar visibilitat a la dona en el sector primari i al seu esforç i compromís, els quals contribueixen a la conservació i manteniment del patrimoni agroalimentari i a la biodiversitat, així com a la sostenibilitat. En aquest cas, fem menció especial a la Carme Salada de Can Salada de Santa Eulàlia de Puig-oriol; Maria Rosa Soler, del Taulell de Prats de Lluçanès pel producte singular de la somaia i Imma Costa de Mas Terricabras, pel producte singular del blat forment del Lluçanès. 

Us deixem uns vídeos perquè pugueu conèixer les persones, els productes i el projectes de les 6 empreses agroalimentàries. 

100% Conill

El Soler de n’Hug

Impasto di Mamma

Kibus

NiuVerd

La Petita Ànima

Comparticions