Un any més s’emprenen les caminades en diferents pobles del Lluçanès adreçades a la gent gran del territori. Aquesta tardor, entre setembre i novembre, es preveu realitzar al voltant de 17 caminades, repartides entre diferents municipis del Lluçanès.

Algunes d’aquestes caminades seran obertes a tothom, aprofitant que les normatives derivades de la pandèmia de la covid-19 ho permeten. Es vol reprendre aquest format de caminades conjuntes perquè es va iniciar just abans de l’arribada de la pandèmia i van tenir molt bona acollida entre els participants.

Les caminades conjuntes es realitzaran el 15 d’octubre a Prats de Lluçanès, el 28 d’octubre a la Torre d’Oristà, el 9 de novembre a Sant Feliu Sasserra i el 26 de novembre a Sobremunt. Les inscripcions es poden fer trucant al 609972879 o al 638963880.

Les caminades seran dirigides per una monitora fent un escalfament inicial, estiraments al finalitzar, i com a referent per a aquells que vulguin iniciar-se o perfeccionar en la pràctica de la marxa nòrdica, una tècnica per millorar la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat. Tanmateix, per tal de promocionar aquesta pràctica entre els que no s’hi han iniciat encara, el Consorci ofereix l’opció que els participants puguin provar els bastons de marxa nòrdica al llarg de l’activitat gràcies al seu servei de préstec.

En l’organització de les caminades se segueixen les mesures per a la prevenció de la Covid-19, adaptant-se en tot moment a la normativa vigent.

Aquest projecte es desenvolupa gràcies a la coordinació del Consorci del Lluçanès (dinamitzadora de Gent gran i tècnica d’esports) i el SAIAR Bonasort, amb la col·laboració dels Ajuntaments del Lluçanès i el suport de Diputació de Barcelona.

Comparticions