Un any més s’emprenen les caminades en diferents pobles del Lluçanès adreçades a la gent gran del territori. Aquesta primavera, entre l’abril i el juny, es preveu realitzar un total de 25 caminades, repartides entre 6 pobles del Lluçanès: Alpens, La Torre, Oristà, Prats de Lluçanès, Sant Agustí i Sobremunt.

Com a novetat del projecte destaca el nou format, com a fusió entre les caminades d’envelliment actiu organitzades pel Consorci del Lluçanès des del 2017 i les passejades conjuntes organitzades en diferents pobles incloses en el cicle de “El Lluçanès cap als 100”.

L’objectiu que es persegueix és donar continuïtat per tal que la gent gran que hi va participar segueixi vinculada al projecte “A Cent cap als 100” iniciat el 2018, així com consolidar l’hàbit de caminar en tots els participants.

En aquesta nova edició es compta amb la col·laboració de la cooperativa Cuidem Lluçanès, amb l’acompanyament d’una monitora dirigint la sessió d’escalfament inicial, d’estiraments al finalitzar, i com a referent per a aquells que vulguin iniciar-se o perfeccionar en la pràctica de la marxa nòrdica, una tècnica per millorar la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat.

Tanmateix, per tal de promocionar aquesta pràctica entre els que no s’hi han iniciat encara, el Consorci ofereix l’opció de que els participants puguin provar els bastons de marxa nòrdica al llarg de l’activitat gràcies al seu servei de préstec.

En l’organització de les caminades es segueixen les mesures per a la prevenció del Covid-19, adaptant-se en tot moment a la normativa vigent. S’espera que en una segona fase, a la tornada de l’estiu, s’iniciïn en la resta de pobles del Lluçanès i es puguin obrir, tornant a realitzar les caminades de forma conjunta entre les diferents poblacions i poc a poc retornar a l’activitat anterior aturada en l’inici de la pandèmia.

Aquest projecte es desenvolupa gràcies a la coordinació del Consorci del Lluçanès (dinamitzadora de Gent gran i tècnica d’esports) i el SAIAR Bonasort, amb la col·laboració dels Ajuntaments del Lluçanès i el suport de Diputació de Barcelona.

 

 

 

Comparticions