Aquest octubre s’inicien les activitats d’Envelliment Actiu al Lluçanès, tallers de memòria i psicomotricitat adreçats a la gent gran.

El projecte d’Envelliment Actiu al Lluçanès dibuixat de nou el 2015, neix amb la formació de nous grups d’activitat en els quals hi participa gent gran, a partir dels 60 anys. Cada població escull les activitats a les que vol participar; des del taller de memòria fins a accions de caire formatiu o també activitats físiques com poden ser caminades o grups de psicomotricitat. Aquest any i com a novetat en alguns grups s’inclourà l’activitat de musicoteràpia en els tallers de memòria. El valor d’aquestes recau en que són els mateixos usuaris els que proposen i si cal s’organitzen per a dur a terme les activitats.

Aquest octubre estaran en funcionament 10 grups que ofereixen sessions setmanals en 8 poblacions diferents: a Alpens, Oristà i La Torre, Sant Boi de Lluçanès, Santa Eulàlia-Lluçà, Sant Agustí, Sant Feliu i Sobremunt.

Pel que fa a les caminades, són 28 les que  estan programades per a realitzar al llarg de la temporada, ja siguin en diferents poblacions o de forma conjunta i diverses accions formatives.

El projecte gestat en el si del Consorci del Lluçanès, àrea d’atenció a les persones, té com públic principal la gent gran del nostre territori i es regeix pels principis i objectius del programa de Dinamització de la Gent Gran, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu que persegueix és promoure un envelliment actiu i saludable afavorint les relacions socials de les persones que hi participen i apostant per a promocionar l’autonomia de les persones grans atorgant valor a l’acció i la participació.

Comparticions