Sorreigs, una mirada al futur” és un projecte que neix davant de la crisi que va viure el territori al 2020, quan la Riera de Sorreigs va patir un episodi de sobrefreqüentació important degut a l’augment de visitants a la zona. Aquesta situació de pressió als paratges naturals del nostre país, és una realitat ben present al món rural.

Per aquest motiu, el procés participatiu proposa abordar-la organitzant diverses trobades amb els veïns i veïnes del territori, on es recolliran les seves opinions sobre com gestionar i custodiar de forma col·lectiva i comunitaria el patrimoni natural d’una part del Lluçanès.

El resultat de totes aquestes trobades deliberatives serà la creació d’un Pla d’Acció que definirà accions a realitzar per preservar la Riera de Sorreigs i els seus valors naturals i culturals, un pla que s’extendrà de 2022 a 2026.

Abans d’aquestes trobades però, s’han llançat unes enquestes dirigides a totes les persones dels pobles implicats en el procés (Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Santa Cecília de Voltregà i Sobremunt) per tal de per definir els principals reptes i prioritats de futur del territori.

El 27 de març tindrà lloc la primera trobada del procés participatiu de 10:30h a 13:00h al local El Centre de Sant Boi. Els objectius de la trobada són els de donar el tret de sortida al procés participatiu i construir de forma conjunta el “Relat de la Riera de Sorreigs i del seu territori proper”.

Durant la trobada s’hi esperen diverses sorpreses, des de la presentació del procés a càrrec de persones emblemàtiques, espais  de diàleg i debat cocreatiu, una recopilació de fotos i imatges antigues i actuals del lloc, així com també un conta-llegendes i un petit mos… T’hi apuntes?

Comparticions