Ocell de Foc és un projecte per prevenir, acompanyar i donar suport als joves de 16 a 30 anys amb malestar emocional o que es troben en la fase inicial d’un problema de salut mental.

Si sents malestar i no saps amb qui parlar-ne, Ocell de Foc t’ofereix un servei de coaching i assessorament individual i et podrà acompanyar a assolir el teu projecte de vida i els teus objectius formatius i laborals posant en valor la salut mental. Es tracta d’un servei 100% gratuït.

Ocell de Foc és una iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya que s’està desplegant per tot el territori català amb l’objectiu de fomentar la salut mental dels joves i lluitar contra l’estigma en salut mental. El punt Lluçanès forma part de la xarxa d’entitats d’Osona-Lluçanès i Berguedà.

Algunes dades de l’organització Mundial de la Salut, Departament de Salut i l’estudi “L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016” d’Obertament:

  • 1 de cada 4 persones experimentarà un problema de salut mental al llarg de la seva vida
  • El suïcidi ha esdevingut la primera causa de mort entre els joves de 15 a 29 anys a Catalunya.
  • 8 de cada 10 persones que conviuen amb un trastorn mental han estat discriminades en algun àmbit de la seva vida.

El punt Ocell de Foc al Lluçanès està ubicat a L’Espai de Prats de Lluçanès. Pots accedir-hi directament demanant cita a través del correu ocelldefocosonabergueda@osonament.cat o per telèfon al 621 256 153.

Comparticions